Egy 1965-ös Jaguar.

A Jaguar egy nagyon hazafias, a Union Jack által inspirált egyedi kék 1965-ös E-Type Restomodot készített a királynő platina jubileumára.


A királynő platina jubileuma nem csak arra adott lehetőséget, hogy a britek megünnepeljék 96 éves uralkodójukat, hanem arra is, hogy a Jaguar bemutassa legújabb hivatalos restomodját.

A márka restaurálási részlege, a Jaguar Classic a vasárnapi esemény 15 autóból álló felvonulásán debütált egy gyönyörű 1965-ös Series 1 E-type roadsterrel. Az egyedi átépítés nem csupán a márka dicsőséges napjaira kíván emlékeztetni, hanem azt is bizonyítja, hogy a Jaguar képes a régi autóit újszerű állapotba hozni.

A restomodot egy névtelen Jag-rajongó rendelte meg, aki egy 1-es sorozatú E-Type kabriót keresett, amely ugyanabban az évben készült, amikor ő született. Az autógyártó egy lépéssel tovább ment, és olyan példányt szerzett be, amely mindössze két nappal a vevő születésnapja után gördült le a szalagról. A sportautó a Union Jack által ihletett egyedi kék színt viseli, a belseje pedig vörös bőrrel van borítva.

A nyitott tetejű roadstert alaposan telepakolták különböző modern fejlesztésekkel. Az eredeti fényszórókat nagy teljesítményű LED-es lámpákra cserélték, a belső térben pedig a Jaguar Classic infotainment-rendszer kapott helyet. Ez a szoftver ugyan nem rendelkezik a márka jelenlegi kínálatában megtalálható összes konfigurációval, de van egy kis érintőképernyője, amely navigációra használható, és Bluetooth-támogatást is kínál.

A legnagyobb módosítás azonban az autó hosszú orrú motorházteteje alatt található. A motortérben egy 4,7 literes sorhatos ül, amelyhez egy ötfokozatú kézi váltó társul. Teljesítményadatokat nem közöltek, de az új motor fél literrel nagyobb, mint az eredeti autóé, amely 261 lóerőt tudott produkálni.

A Jaguar a hagyományoknak megfelelően nem árulta el a testre szabott E-type árát. A 3,8 literes folytatások, amelyeket a márka tavaly kezdett el értékesíteni az E-type 60 Collection-program keretében, azonban 440 000 dollárnál (160 millió forint) kezdődnek. Valószínűleg ez a nagyobb motorral járó példány jóval többe fog kerülni.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk