A cég radikálisan csökkenti a károsanyag-kibocsátást, miközben autóipari minőségű alumíniumot kap.


Tudjuk jól, az újrahasznosítás virágkorát éljük. Az alumínium ehhez különösen jó partner világszerte, de hogy söröskupakokból egy Jaguar készüljön…? Íme:

Márpedig a Jaguar Land Rover arra készül, hogy kupakokból, alumínium dobozokból és karosszériákból összehozzon egy autót. A kutatók már kidolgozták az eljárást a cég bejelentése szerint, amelyet itthon a vezess.hu tálalt.

A lényeg, hogy így negyedével lehet csökkenteni az alumíniumgyártásból származó károsanyag-kibocsátást, miközben autóipari minőségű alumíniumot állítanak elő ismét. Az újrahasznosítási projekt kétmillió fontba kerül a Jaguarnak.


Friss

A sertéshús fogyasztása is lehet egészséges

A sertéshús sokkal több vitamint és ásványi anyagot rejt, mint azt elsőre gondolnánk. A sovány sertéshús, például a karaj az egészségtudatos táplálkozásba is nagyszerűen beleillik, mert zsír és koleszterin tartalma egyaránt alacsony. Megmutatjuk miért érdemes az ünnepek közeledtével sertéshúsból készült ételt tenni az asztalra. Készítsd el minél többször, hiszen „egy kiváló minőségű sertéshús, minden ízében különleges"!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk