A cég radikálisan csökkenti a károsanyag-kibocsátást, miközben autóipari minőségű alumíniumot kap.


Tudjuk jól, az újrahasznosítás virágkorát éljük. Az alumínium ehhez különösen jó partner világszerte, de hogy söröskupakokból egy Jaguar készüljön…? Íme:

Márpedig a Jaguar Land Rover arra készül, hogy kupakokból, alumínium dobozokból és karosszériákból összehozzon egy autót. A kutatók már kidolgozták az eljárást a cég bejelentése szerint, amelyet itthon a vezess.hu tálalt.

A lényeg, hogy így negyedével lehet csökkenteni az alumíniumgyártásból származó károsanyag-kibocsátást, miközben autóipari minőségű alumíniumot állítanak elő ismét. Az újrahasznosítási projekt kétmillió fontba kerül a Jaguarnak.


Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk