Hologrammal videóhívást indítani? Már nincs messze!
Portl

Hologrammal videóhívást indítani? Már nincs messze!

A Los Angeles-i székhelyű Portl startup nemrég jelentette be az M elnevezésű új eszközét, amelynek célja, hogy a különböző hologramok az otthonunkba kerülhetnek anélkül, hogy AR vagy VR készüléket használnánk.

Az eszköz befejezéséig még pár hónap ugyan hátravan, de ha tényleg elkészül, akkor a mindennapi kommunikáció egy sci-fi-jövőre fog inkább hasonlítani.

A koronavírus megjelenése óta a videóhívások a mindennapjaink része lett, és soha nem támaszkodtunk még rá ilyen szinten. Bár a Zoom és a FaceTime sosem fogja helyettesíteni a személyes találkozást, az, hogy beszélgetés közben valóban láthatjuk a számunkra fontos embereket, valóban megkönnyítette az elmúlt két évet.

A Portl alapítója, David Nussbaum elmondása szerint cége új hologramnézője életet adhat ezeknek a hívásoknak azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy a beszélgetőpartnerek lényegében egymás otthonába lehetnek.

Természetesen a készülék nem teszi lehetővé, hogy a testünket egy másik helyre sugározzuk (sajnos az emberi teleportálás még sehol sincs a láthatáron). De a gép, amely körülbelül akkora, mint egy minihűtőszekrény, egy 3D-s képet tud sugározni az egyik M-ből a másikba.

A gép, amely portré vagy tájkép módban is használható, egy mesterséges intelligenciával működő kamerával rendelkezik, amely filmezés közben egy szimulált mélységű videót készít a résztvevőkről. Emellett az M 16 GB rendszermemóriát, 1 TB tárhelyet és nagyfelbontású érintőképernyőt is tartalmaz.

A Portl a kommunikáción kívül is hasznos, bármennyire is ez a funkció az igazán forradalmi. A márka weboldala számos más lehetséges felhasználási módot sorol fel, köztük az immerzív szórakoztatást (egyszemélyes virtuális valóság - a szerk.), telemedicinát, fitneszt, vásárlást és telefonként is lehet használni.

A startup reméli, hogy idén márciusban már piacra dobhatja az M-et, de a készüléket már most le lehet foglalni a Portl weboldalán keresztül, 100 dollár visszatérítendő előleg befizetésével.

A készülék két színváltozatban lesz elérhető, és körülbelül annyiba fog kerülni, mint egy „ jobb minőségű TV".

(Robb Report)


A figyelmetekbe ajánljuk