Egy Harley-Davidson logo.

Illusztráció.

A sci-fikben nem látunk olyan menő motort, mint ez az átalakított Harley-Davidson

A Rough Crafts egy Harley-Davidson Street Bobot egy valódi sci-fi járgánnyá alakított át.


A Cosmos Charger névre keresztelt egyedi járgány határozottan futurisztikus esztétikával rendelkezik, amely a Cyberpunk 2077 motorjaihoz hasonlít.

A tajvani székhelyű műhely a Bike Exif szerint a Cooler Master évfordulójának tiszteletére építette a motort. A számítógépes hardvereket, hűtőket és egyéb kiegészítőket gyártó vállalat három évtizedet tudhat maga mögött a technológiai üzletágban.

Ez is érdekelhet: Bemutatták a világ egyik első repülő motorját, ami 40 percig is képes a levegőben maradni

A Street Bob a Harley egyik lecsupaszított modellje, így a Rough Crafts munkatársa, Winston Yeh megragadta az alkalmat, hogy kiélje a fantáziáját. A Cosmos Charger szinte teljes egészében fekete színben készült, kivéve néhány szabadon hagyott szénszálat. Az összes ívet szögletesre faragták, hogy egy kellemesen dobozos sziluettet hozzanak létre. A motort egy szögletes motorháztetővel is felszerelték, ami szinte teljesen megfosztja a gépet az eredeti retro hangulatától. A fenyegető fekete színt lila világítás és ezüst Cooler Master felirat töri meg.

A Rough Crafts azonban nem csak a motor formáját és festését változtatta meg. A kétkerekűt egy sor új Öhlins villával és lengéscsillapítóval, The Speed Merchant lengőkarral és Metzeler ME888 gumikba csomagolt Performance Machine kerekekkel is felszerelték. A Milwaukee-Eight 114-es motor, amely 100 lóerős teljesítményre és 119 ft lbs nyomatékra képes, úgy tűnik, érintetlen maradt.

Sajnos, a Cosmos Charger egy teljesen egyedi példány, amiből csak egy darab készült – legalábbis egyelőre. Sem a Rough Crafts, sem a Cooler Masters nem nyilatkozott a motor áráról, illetve a további példányokról.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk