férfi kezek hitelkártya bankkártya laptop számítógép online fizetés asztal rózsaszín ing

Gáz- és villanyszámlára hivatkozva félrevezető emaileket küldenek a felhasználóknak csalók az MVM Next nevében. Céljuk, hogy így jussanak az internethasználók személyes adataihoz.


A vállalat arra kéri ügyfeleit, hogy figyelmesen olvassák el a kapott e-mailt, és ha az abban szereplő adatok nem pontosak, vagy a levél helyesírási hibákat tartalmaz, illetve ha magyartalan, online programmal fordított mondatokat találnak benne, ne adják meg személyes vagy banki adataikat.

Ezen túl, ha olyan hivatkozást találnak a levélben, amelynek a nevében nem a megszokott cím szerepel, ne is kattintsanak rá.

Az MVM továbbá kiemelte, hogy bizalmas adatokat, például jelszót, személyes adatot, banki azonosítót a szolgáltató soha nem kér e-mailben.

A fogyasztóknak a vállalat azt tanácsolja, hogy ellenőrizzék, hogy a megszokott időszakban érkezett-e a számlaértesítés, a számla összege megfelel-e a fogyasztás alapján vártnak, illetve, hogy a feladó email címe minden esetben ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu vagy noreply@mvmnext.hu legyen.

Amennyiben valaki arra gyanakszik, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, a gyanús levelet a csatolmánnyal együtt továbbítsa az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre.

via MTI

A figyelmetekbe ajánljuk