Egy Gucci-bolt.

Egészen elképesztő összegért árulják a Gucci londoni palotáját

A Gucci egykori londoni főhadiszállását most 66,6 millió dollárért (26 milliárd forintért) vagy heti 48 400 dolláros (19 millió forint) bérleti díjért hirdették meg.


A Grafton Street-i ingatlant – amely a város előkelő Mayfair negyedében található – 1769-ben építették, és egykor a brit főkancellár, Lord Brougham otthona volt.

A pazar felújításon átesett palotaszerű ingatlanban többek között nyolc hálószoba, úszómedence, télikert, edzőterem és mozi is található. A belső terek az alagsorban, a földszinten, a földszinten és a négy felső emeleten helyezkednek el. A neoklasszikus stílusú palotát Sir Robert Taylor építész tervezte.

1998-ban a Gucci vásárolta meg az ingatlant, három évvel azután, hogy Tom Ford amerikai tervezőt kinevezték kreatív igazgatónak. Az olasz divatház központjának Milánóból Londonba való áthelyezéséről az Invescorp döntött, amely 1994-ben vette át a vállalat tulajdonjogát.

A befektetési alap el akarta határolni a márkát Maurizio Gucci volt felesége által 1995-ben elkövetett merénylettől. Az újrakezdés kísérleteként a londoni palota hivatalosan is a cég új főhadiszállása lett, és 24 hónapos felújításon esett át, amely 2000-ben fejeződött be.

Az a helyiség, ami korábban a Gucci fő tárgyalóterme volt, az ma az első emeleti étkező. A második és a harmadik emelet egykor a Gucci PR-csapatának, az IT-osztálynak és más alkalmazottaknak szolgált irodaként. A negyedik emelet volt a korábbi vezérigazgató, Domenico De Sole munkaterülete, amelyhez napozószoba és boltíves gerendás mennyezet tartozik.

Az egykori Gucci-kastély, a márka globális főhadiszállása, ma Mayfair legszebb háza jelenleg eladó vagy kiadó. Itt szórakoztatta Tom Ford és Domenico De Sole Alexander McQueent, Anna Wintourt és François Pinault-t, és itt látta vendégül Lord Brougham lordkancellár Viktória királynőt és Wellington hercegét"

– mondta Gary Hersham, a Beauchamp Estates alapító igazgatója, a cég, amelyet a kastély eladásával vagy bérbeadásával bíztak meg.

Forrás: Robb Report


A figyelmetekbe ajánljuk