A Facebook és a Meta kogója.

A Facebooknál mostantól tilos munkatársnak hívni az alkalmazottakat

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója tegnap virtuális összejövetelt tartott az alkalmazottai számára, hogy elmagyarázza a korábban Facebook néven ismert vállalat frissített értékeit.


Az értékek többsége tipikusan megszokott, egyhangú frázisnak tűnt. A végén azonban egy olyan rendelkezéssel zárt, amelyen szinte mindenki megdöbbent: a Meta alkalmazottak többé nem munkatársak, hanem „metatársak” (metamate).

Alex Heath, a The Verge riportere tweetelt a megbeszélésről, amelyen Zuckerberg teljes komolysággal javasolta ezt a becenevet.

Állítólag Zuck nevetés nélkül mondta ezt, és elmagyarázta, hogy a hajókról és a hajótársakról szóló történethez van köze

– írta Heath.

A metatársakon kívül a legtöbb érték elég szelídnek tűnt, bár Zuckerberg azt mondta, hogy az alkalmazottaknak nem szabad „halálra szépíteni magunkat", bármit is jelentsen ez.

Összességében azonban úgy tűnik, hogy az új értékek azt jelzik, hogy a vállalat sokkal előremutatóbb megközelítést próbál alkalmazni és aktívan készül a metaverzum térhódítására.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk