Belépőt szednek Erzsébet királynő sírhelyén, több brit kiakadt a jegyárak miatt
Getty Images

Sor a windsori kastély előtt

Belépőt szednek Erzsébet királynő sírhelyén, több brit kiakadt a jegyárak miatt

Sokak szerint a királyi család nyerészkedik a látogatókon a válság közepén.

Több brit is kiakadt II. Erzsébet végső nyughelyének látogatási költségei miatt, mivel a windsori kastélyban a gyászolóknak általános belépőt kell fizetniük, hogy láthassák a néhai királynő sírját.

A királynőt a windsori kastélyban található VI. György király emlékkápolnában temették el néhai férjével, Fülöp herceggel és szüleikkel együtt. Sokan azonban kifogásolták a sír látogatási költségeit, mivel a windsori kastély 28,50 fontot, nagyjából 14 ezer forintot kér egy belépőért.

Ugyan öt év alatt ingyenesen látogatható, illetve a fiatalabbaknak is van valamennyi kedvezmény, sok brit a Twitteren akadt ki a belépőjegyek miatt. Sokak a királyi családot hibáztatják, akik a hozzászólók szerint pénzhez akarnak jutni Erzsébet sírjából, mások abban sem biztosak, hogy itt lesz a végső nyughelye, mivel lehet, hogy „annyira jövedelmező lesz az üzlet, hogy turnéra viszik".

A kiakadásra a windsori kastély üzemeltetője is reagált, aki elmondta: bárki éves bérletté tudja alakítani az alkalmi belépőjét, amihez csak egy pecsétet kell kérni a távozáskor. Ezzel az év bármelyik napján ingyen meglátogathatják a sírhelyet.


A figyelmetekbe ajánljuk