Pablo Escobar

Pablo Escobar

Luxusszálloda lett a világ legismertebb drogbárójának házából

Ha Mexikóban jársz, akár Pablo Escobar egykori lakhelyén is megszállhatsz. Ugyanakkor a falak már nem golyóállóak, mint egykor.


Mexikó egyik legszebb turistavárosában szeretnél luxusszállodát bérelni? Ideális lehet a Casa Malca, amely a Riviera Mayán található, egy régi kúria egy hatalmas telken, amely számos látogató számára vált szállássává az évek során. A legenda szerint az ingatlan Pablo Escobar, a híres nemzetközi drogbáró tulajdona volt, és a mexikói drogkereskedőkkel való találkozókra használták.

Az utcán az emberek azt bizonygatják, hogy a ház még mindig Escobar családjához tartozik, állítja a luxusingatlan-közvetítő. A szálloda ma Lio Malca kolumbiai műkereskedő tulajdonában van. A kastélyt 2003-ban fedezték fel, egy évtizeddel Pablo Escobar halála után.

2012-ben vásárolta meg a kolumbiai alkusz, és további két évnyi munkába telt, hogy megőrizze az építmény eredeti aspektusait, és a turisták és a művészet szerelmesei számára kialakított térré váljon. A megnyitóra 2014-ben került sor. Új tulajdonosa megőrizte a hely bukolikus varázsát, és számos olyan neves művészek által aláírt műalkotást, mint Jeff Koons, Basquiat, Keith Haring, valamint a művész KAWS egy ritka szobrát is befogadta.

Több híresség is megfordult már ott, például Cara Delevingne színésznő és Elle Macpherson modell. A műalkotások a belső és külső területeken szétszórva találhatók, perzsaszőnyegek, festmények, szobrok, könyvek és bútorok között. A néhány szobát 41 lakosztállyá alakították át.

Van egy fatörzsekből kialakított portaszolgálati rész, amelyet két, gerendákról lelógó hinta keretez a vintage esküvői ruhákból készült fehér függönyök mellett. A vendégek és a szálloda személyzete WhatsAppon keresztül is kommunikálnak egymással, a nap bármely pontján elérhetőek ott.

Ami egykor megerősített falakkal rendelkezett, hogy ellenálljon a lövéseknek - és egy alagúttal, hogy elrejtőzzön és elmeneküljön egykori tulajdonosa, most bennszülött épületeket kapott a meditációhoz, valamint egy privát cenote-ot a medencetérben és egy spa-t.

(Forrás: TravelDailyMedia)


A figyelmetekbe ajánljuk