round gold-colored Bitcoin illustration

Lecsaptak egy épületre, amiről azt sejtették, hogy kábítószerfarmként üzemel, de kiderült, hogy valójában Bitcoint bányásztak.


A Bitcoin újabb és újabb problémák okozója. Egy Bitcoin előállítása időigényes és sok pénzbe kerül, ráadásul igen komplex feladat. A baj, hogy nagyon sok elektromos energiát is igényel, jelenleg többet, mint mondjuk egész Svédország működése. Környezetvédelmi szempontból is rémes.

Most a brit rendőrség talált egy újabb vicces problémát vele. Feltűnt nekik ugyanis, hogy egy épületben folyamatosan jönnek-mennek emberek, a rendőrségi drón pedig nagyon erős hőforrást érzékelt az épületen belül. A jelek alapján arra számítottak, hogy füvet termesztenek az épületben, amihez nagyon sok lámpa kell, ami ugye nagyon sok hőt termel.

Amikor viszont rajta ütöttek, kiderült, hogy nem füvet termesztenek a helyen, hanem Bitcoint bányásznak. Az épületbe jövő-menő emberek pedig Bitcoint bányásztak. Az erős hőforrás is ezzel volt magyarázható. Bitcoint bányászni egyébként legális Nagy-Britanniában.

Ugyanakkor a kutatkodás közben kiderült, hogy az elektromosságot a tevékenységhez lopták, ami viszont már illegális. Szóval lefoglalták a kriptovalutagyár eszközeit, megoldásként, amíg próbálják a tetteseket nyomra keríteni. Már felkeresték az épület hivatalos tulajdonosát.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk