Bitcoin-érmék.

A Bitcoin horrorisztikus lejtmenetben van, pont emiatt sok olyan befektető pénzt veszít, aki a szebb napokat látva biztos befutónak hitte a világ leghíresebb kriptopénzét.


A Glassnode nevű kriptoelemző cég új elemzése szerint a Bitcoin-tulajdonosok nagyjából 40 százaléka veszített pénzt a világ legnépszerűbb kriptopénzén. És ez az arány valószínűleg magasabb azok esetében, akik az elmúlt néhány évben fektettek be.

A valuta egykor töretlen emelkedése elkezdett hullámzóvá válni, majd az elmúlt hónapokban meredeken lefelé tartott, ami azt jelenti, hogy a veszteségek aránytalanul nagy része azokra a kevésbé informált, később csatlakozó tulajdonosokra fog esni, akik azután vásároltak, hogy a blokklánc elérte a mainstreamet.

A Glassnode szerint csak az elmúlt hónapban az összes Bitcoin-tárca több mint 15 százaléka nem realizált veszteségbe esett. Természetesen nem a Bitcoin a piac egyetlen olyan szereplője, amely most rosszul teljesít, de ironikus, hogy a kripto továbbra is szorosan követi a tőzsde emelkedéseit és eséseit, annak ellenére, hogy a rajongók azt hitték, hogy a technológia egy „eszköz lesz a hagyományos pénzügyi világ zsarnokságából való kitörésre”.

A napokban a Bitcoin 2021 júliusa óta a legalacsonyabb értéken állt, és több mint 50 százalékkal csökkent a novemberi történelmi csúcs óta.

Egy, az összeomlás okát firtató népszerű elmélet szerint a Federal Reserve 0,5 százalékos kamatemelése tette be a kaput, ám elképzelhető, hogy más okai vannak a drámai visszaesésnek.

Will Clemente, a Blockware Solutions nevű bitcoinbányászati vállalat vezető elemzője a MarketWatchnak elmondta, hogy lényegében a befektetők úgy kereskednek a bitcoinokkal, mint a technológiai részvényekkel, és a piac jelenlegi állása megerősíti ezt a hipotézist, mivel magukat a technológiai részvényeket is sújtják a történelmi mélyponton lévő részvényárak.

Mivel a globális gazdaság továbbra is egyre inkább lefelé tendál a masszív infláció és a társadalmi-gazdasági zavarok közepette, nem meglepő, hogy a kripto követi a példáját. Sajnos ez azt jelenti, hogy sok, középosztálybeli bitcoin-tulajdonosnak – akiknek gazdagságot ígértek a kriptóba való befektetéssel – talán soha nem fog megtérülni a befektetett pénze.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk