3 db bitcoin érme

Szörnyű hírek érkeztek a kripto-befektetőknek: Az árak még mindig esnek, és lehet, hogy ez a tendencia még jó ideig folytatódni fog.


A UBS befektetési bank elemzői arra figyelmeztetnek, hogy a kriptopiacok egy újabb "kriptotélbe" léphetnek, mivel az eszközosztály árai folyamatosan csökkennek – derül ki a befektetőknek küldött és az Insider által látott közleményből.

A Bitcoin ára a jelentés időpontjában 42 500 dollár (13,4 millió forint) körül áll - ez közel 40 százalékos csökkenés a novemberi 69 000 dolláros csúcshoz (21,7 millió forint) képest. Ez még egy közismerten instabil kriptopénz esetében is meglehetősen meredek csökkenés, és az elemzők arra számítanak, hogy a kriptotél beköszöntével a bitcoin értéke lejjebb fog menni.

Valószínűleg rengeteg különböző tényező játszik közre. A legnagyobb a Federal Reserve várható kamatemelése, ami más eszközosztályokra, például a részvényekre és a kötvényekre is negatívan hatott. A Goldman Sachs a múlt héten még azt is találgatta, hogy a Fed 2022-ben akár négyszer is emelheti a kamatokat.

Ugyanakkor a UBS szerint úgy tűnik, sok befektető felismerte, hogy a kripto mennyire bizonytalan lehet. Ezt tetézik a blokklánc technológia korlátai, amelyek a decentralizált jelleg miatt megnehezíthetik a skálázást.

A fokozódó szabályozás a másik ok, ami miatt a UBS elemzői szerint a kripto összeomlik. Sőt, a közleményben azt írták, hogy a kriptóknak „nagyobb visszaesésekkel kell szembenézniük a hatóságok részéről az elkövetkező hónapokban". Még egyes magánszervezetek is elkezdték bejelenteni, hogy nem fogadnak el többé Bitcoint annak vélt hiányosságai és veszélyei miatt.

Mindent egybevetve, ez hatalmas vihart teremt a kriptovaluták számára – és ez a vihar még sokáig eltarthat.

Persze ezeket az előrejelzéseket érdemes óvatosan kezelni, mivel a pénzügyi elemzők sokszor olyan kripto-jövendöléseket fogalmaznak meg, amelyek nem válnak valóra.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk