bitcoin

Szinte naponta olvashatunk híreket a legismertebb kriptovaluta csúcsairól és zuhanásairól, az adományozásokról azonban kevesebb szó esik. Pedig lenne miről beszélni.


Egy titokzatos hazai adományozó most például eddig megszerzett vagyonából az SOS Gyermekfalvaknak 10, a Várva Várt Alapítványnak pedig 15 millió forint értékű bitcoint ajánlott fel. A tranzakció már csak azért sem volt bonyolult, mert mindkét szervezet rendelkezik „bitcoin-pénztárcával", amikbe a jótékonykodó csak szimplán behelyezte az összegeket. A több tízmillió bitcoint az egyik haza kriptovaluta-váltó, a CoinCash forintosította díjtalanul.

Az adományozó kilétével kapcsolatban a Haszon magazin kereste meg a CoinCash-t, akiktől megtudták, hogy a jótevő egy magyar magánszemély, aki továbbra is szeretne névtelen maradni.

A cég azt is elárulta, hogy a hasonló jótékonysági, adománygyűjtő akciókban díjtalanul végzik az átváltást, így a támogatás minden esetben hiánytalanul jut el a kedvezményezettekhez.

A magazin beszámolójából azt is megtudhatjuk, hogy nem ez volt az első eset, amikor kriptovalutát adományoztak egy szervezetnek. Magyarországon 2019 decemberében az SOS Gyermekfalvak és a CoinCash közös akciójával indult el, majd 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány hazai megjelenését követően két kriptovaluta-szolgáltató összefogásával hoztak létre egészségügyi dolgozók javára adománygyűjtő pénztárcát.

Utóbbiban 6 millió forint értékű támogatás gyűlt össze.

A figyelmetekbe ajánljuk