Kriptopénzek

A helyi rendőrség lefoglalta a bányászgépeket.


Kevesebb mint egy évvel azután, hogy Kína bejelentette, hogy keményen fellép a kriptobányászat ellen, egy újabb ország követi az ázsiai nagyhatalom példáját annak érdekében, hogy enyhítse az energiaárak emelkedését és az áramkimaradásokat.

Ezen a héten a délkelet-európai Koszovó is bejelentette, hogy betiltja a bányászatot, miután az elmúlt 60 napban a rendkívüli állapotot hirdetett a kormány a súlyos energiaválság miatt.

Miután a múlt hónapban leállt az ország legnagyobb széntüzelésű erőműve, a BBC folyamatos áramkimaradásokról és tüntetésekről számolt be, mert a kormány magas áron importált áramot.

A hatóságok szerint az ország az energiájának mintegy 40 százalékát importálja, ami Artane Rizvanolli gazdasági minisztert arra késztette, hogy a nyomás enyhítése érdekében bejelentse a kriptotilalmat.

A koszovói rendőrség akciót szervezett a kriptovalutákhoz szükséges eszközök felfedezésére és elkobzására. 272 ilyen típusú berendezést foglaltak le, és egy személyt letartóztattak. Az egész akció incidensek nélkül zajlott és fejeződött be

– jelentette be Xhelal Svecla belügyminiszter a Facebookon.

A Bitcoin-bányászat 2017-ben már több energiát használt fel, mint 159 ország összesen. Azóta ez fokozatosan rosszabb lett, és a környezetbarát kriptovaluták terén alig történt előrelépés. Sőt, egyes bányászatok olyannyira „elszabadultak”, hogy állítólag egész tavakat tettek tönkre a helyi bányászgépek által kiszivattyúzott hő és energia miatt.

Forrás: Futurism.com

A figyelmetekbe ajánljuk