Már kétéltű kacsabusszal is körbejárhatjuk Párizs látványosságait
Ez az első turistabusz, amelyik szárazföldön és vízen is bevethető.

A designboom cikkéből kiderül, a városban először indult útjára vízen és szárazföldön is bevethető turisztikai jármű. A Les Canards de Paris, azaz a párizsi kacsák buszával lényegében mindent láthatunk a francia fővárosból.

Les Canards de Paris

A túra az Eiffel-torony mellett lévő Mars-mezőről indul, hogy aztán Párizs minden zugába elkalauzolja az érdeklődőket. Természetesen olyan nevezetességek, mint az Eiffel-torony, a Pont Alexandre-III, a Champs-Élysées sugárút vagy a párizsi Diadalív sem marad ki, de mindezek után jön csak az igazi különlegesség: az út első szakasza után a busz vízre száll és belecsobban a Szajnába, hogy további látnivalókat mutasson az utasoknak.

A túra idegenvezető segítségével történik, amely francia vagy angol nyelven történik. Az út kifejezetten hosszú, nagyjából 1 óra 45 percet vesz igénybe, amelyből 20 perc a vízen úszva történik.

Az első kétéltű busz sikerén felbuzdulva a Les Canards de Paris már meg is kezdte a hasonló járművei kidolgozását, amely teljes egészében elektromos meghajtású lesz.


A figyelmetekbe ajánljuk