Gretchen Goldman szerint minden szülő egyensúlyozik munka és magánélet között.


Otthonról dolgozó szülők

Twitter

twitter.com

Gretchen Goldman úgy döntött, hogy megosztja az őszinte helyzetét a világgal: milyen is az, amikor járványhelyzet alatt otthonról dolgoznak a szülők, miközben gyermekeikről is gondoskodniuk kell. A Twitteren osztott meg egy „kulisszák mögött" készült képet, ami egy CNN interjún közben készült.

Goldman egyébként kutatási igazgató az Egyesült Demokratikus Kutatók Központjánál. Nem túlzás azt állítani, hogy a kép, amin látható volt az interjú során, igazi professzionalizmust számolt be: a kép egyik felén azt láthatjuk, hogy Goldman a CNN részéről Wolf Blitzerrel arról beszélget, hogy a klímaszkeptikus David Legatest nevezte ki a kormány Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivataának élére, a kép másik felén viszont azt, hogy a háttérben halmokban állnak a gyerekjátékok. Nem beszélve arról, hogy egy rövidnadrágban ült egy székkel magasított asztal mellett, amin a laptopja állt.

A kulisszák mögött

A Slate-nek és Buzzfeednek adott interjújában az is kiderült, hogy összesen 45 perce volt felkészülni az interjúra.

„Ez a 45 perc állt rendelkezésemre, hogy felkészüljek a témából, rendbehozzam a szobát és hogy a fizikai megjelenésem is megfelelő legyen. Hiszen a nőkkel szemben ez is egy elvárás, hogy kinézzenek valahogy a kamera előtt. Mindez azt jelentette, hogy ha valamit nem muszáj feltétlenül megcsinálnom, akkor azt nem is fogom. Így maradt rajtam a rövidnadrág az interjún."

Hogyan alkulnak a női karrierek?

Goldman megkérte a férjét, hogy készítsen egy kulisszák mögötti fényképet washingtoni otthonukban. Majd hozzátette, hogy a karrier és a gyereknevelés közötti egyensúlyozás a világjárvány alatt nevetségesen megvalósíthatatlan volt, bár férjével mindent megtettek annak érdekében, hogy minden rendben menjen.

„Sok a félelem a koronavírus kapcsán, és azt el kell ismernem, hogy egy privilégium, hogy otthonról, biztonságos körülmények között tudok a gyermekem mellől dolgozni. De ugyanakkor nagyon aggódom azért, hogyan fogja a nők karrierjét ez érinteni, főképp a tudomány területén, ahol a nők eleve alulreprezentáltak, ugyanúgy, mint a színesbőrű pályatársak is, és ez csak súlyosbodni fog megsemmisítve azt a haladást, amit eddig elértünk a sokszínűség tekintetében"

– tette hozzá Goldman a HuffPost cikkében.

A figyelmetekbe ajánljuk