Cseresznyefavirág alulról fotózva fényképezve

Egy hosszú és megpróbáltatásokkal teli tél végéhez közeledünk, nem is csoda tehát, ha a megszokottnál is jobban várjuk a tavasz kezdetét. Lassan, de biztosan egyre hosszabbak lesznek a nappalok, a fák rügyezni kezdenek, a madarak pedig korábban ébrednek majd, mint mi. Ha viszont nem bírunk addig várni, néhány tárggyal talán felgyorsíthatjuk kicsit a folyamatot.Egy váza, amiben tökéletesen mutatnak a tavaszi virágok

amara.com

Vajon van-e a virágoknál jobban illeszkedő szimbólum a tavaszhoz? Talán csak egy tökéletes tavaszi váza. A Reflections Copenhagen Grand Manhattan virágtartója pont ilyen: kézzel vágott kristályból készült alakját a manhattani látkép és a kagylók ívelt alakja ihlette. Hibátlan kombinációja a merev geometria, az organikus természetes formák és a kristály finom összetételének.

Ár: 343 000 Ft

Kényelem felsőfokon: tojásalakú hintaszék tavaszi reggelikhez

scandinavia-design.fr

Három hónapnyi szürkés otthonlét után nem csoda, ha az első tavaszi napfény hatására emberek lepik el a különböző közparkokat, kávézókat, vagy csak szimplán újra felfedezik saját lakásuk teraszát. Ez a barátokkal és családdal töltött vasárnapi reggelik időszaka, amikor egy kellemesen eltöltött délelőtt után nem is vágyunk másra csak egy hintaszékre, ahol talán még újra elszundíthatunk egy kicsit. Ha dizájner ülőalkalmatosság mellett döntenénk, válasszuk a Nanna Ditzel által piacra dobott tojásalakú hintaszéket, ami a szakmai díjátadókon azóta kap elismeréseket, hogy Nanna & Jørgen Ditzel 1959-ben kialakították ezt a jellegzetes formát. A Dániában, rattanból készült hintaszékből kültéri és beltéri verzió egyaránt kapható.

Ár: 716 000 Ft

Kerted hiányzó darabja: pillangóoázis

Ha már megemlítettük a tavasz egyik szimbólumát, a virágokat, nem mehetünk el szó nélkül a pillangók mellett sem. A hollywoodi filmek örök kellékei ezek az állatok, ha az évszak beharangozásáról van szó, ám nem szabad elfelejtenünk, hogy a valóságban törékeny teremtményekről beszélünk. Ha segíteni szeretnénk nekik, szerezzünk be egy, a Belightful által forgalmazott pillangóoázist. A különleges dizájnnak köszönhetően a pillangók megérzik az oázisban lévő nektár illatát, az etetési lyukakon keresztül pedig könnyedén táplálkozhatnak is abból. A Belightful Butterfly Oasis kerted eddig hiányzó darabja lehet, főleg, hogy a díjnyertes skandináv fejlesztés többféle színben is kapható.

Ár: 18 000 Ft

Páternoszter virágok

Ahogy már feljebb is kifejtettük, a virágok vázában is gyönyörűen mutatnak, ám a technika fejlődésének köszönhetően, most akár mozgó szobrokként is csodálhatjuk őket saját lakásunkban. Varázslatos mozgás, elbűvölő és titokzatos lassú tánc – ez jellemzi Jeff Lieberman szabadalmát, mely a tudományt, a technológiát és a művészetet ötvözi. Az eszközre nézve azt gondolhatnánk, hogy a növények ténylegesen mozognak, pedig valójában egy optikai csalódásról van szó:

a fények rezgésekkel való szinkronizálása hozza létre a növények „mozgását".

A falra akasztva, az éjjeli szekrényen, vagy dolgozószobánkban – mindegy, hova tesszük, tökéletes tavaszi kiegészítője lesz otthonunknak.

Ár: 133 500 Ft

Virágzó nyalókák

refinery29.com

„A tavasz íze"

– mondhatnánk és még csak furcsa sem lenne, hiszen bizonyára mindannyian sejtjük, hogy mire vonatkozik a kijelentés. Mindenre, ami egy kicsit édeskés, legyen az fagylalt, süti, esetleg egy nyalóka. Utóbbi esetében Brennan Clarke például egy nap azon gondolkodott, hogyan készíthetne olyan termékeket, amiket a nagymamájával közös kertészkedés ihletett. Ekkor jutott eszébe, hogy a nyalókákba akár gyógynövényeket és tavaszi virágokat is tehetne. Voálá! Elkészültek a legtavaszibb édességek, és ez nem minden, hiszen a nyalókákban magok is vannak, amiket elültetve akár saját kis kertünket is kialakíthatjuk.

Ár: 6000 Ft

A figyelmetekbe ajánljuk