Történelmi és ipari stílusú helyszíneken forgatott runway videókon keresztül ismerhették meg a Budapest Central European Fashion Week nézői a 2021-es tavaszi-nyári kollekciókat. A járványhelyzet miatti digitális kifutót október 6. és 7. között rendezte a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ).

A tizenegy magyar divattervező kollekciói hűen visszaadták a magyar divat világát, amelyet a hagyományok és a kortárs művészet ötvözése jellemez. Kerényi Virág, Zia Budapest, Elysian, Sentiments Couture, Abodi, Nini, Mero, Kata Szegedi, Aeron, TheFour és Cukovy mellett hat régiós divattervező - Roussin, Jean Gritsfeldt, Nadya Dzyak, Dominika Kozáková, Edyta Jermacz, és Odivi is bemutatkozott, így az esemény tökéletesen visszatükrözte Közép-Európa kulturális gazdagságát.

A tervezők videóinak koncepcióit a nemzetközi trendek figyelembevételével alakították ki. A tehetségek a márkájuk identitásához és az aktuális kollekciójukhoz kiválaszthatták a leginkább megfelelő hátteret: a történelmi múltat és hagyományokat megjelenítő brandeket a barokk stílusú, keszthelyi Festetics Palotában mutatták be, míg az indusztriális stílusban alkotók az OFF Kultúrszövőgyárban adhatták át kollekcióik szellemiségét. Az elkészült felvételeket több nemzetközi vásárló, szakember és mérvadó divatmagazin számára is eljuttatták, hogy a tervezők értékesítési lehetőségekhez jussanak, és márkáik továbbra is jelen legyenek a világi divatban.

View Slideshow


Friss

Online bemutatókat tart a Madách Színház

Elsősorban a virtuális térbe helyezi át idei bemutatóit a Madách Színház. Novemberben indul a SzínpadON elnevezésű online színház, a műsorfolyam a Madách Dekameron nevet viseli.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk