pár férfi nő

Ezek szükségesek egy jobb párkapcsolathoz

A szakemberek szerint néhány dolog fejlesztésével hosszú távon megtartható egy párkapcsolat, vagy egy házasság.A pároknak van, hogy nem kell párterapeutákkal konzultálni ahhoz, hogy megtartsák kapcsolatukat, főleg, ha jelenleg nem él át krízist a párkapcsolat.

Elég lehet, ha lefektetnek néhány alapszabályt vagy értéket, ami mentén megtarthatják kapcsolatuk integritását.

Egy idő után rájövünk, hogy általában jó ötlet úgy kezelni a másik embert, ahogyan azt szeretnénk, ha velünk bánnának.

Természetesen ezt betartani nem ilyen egyszerű. Mivel a házasságok több mint fele válással végződik, nyilvánvaló, hogy az emberek nem tartják be ígéreteiket, nem ragaszkodnak gondolkodásmódjukhoz, mint ahogy az emberek nem étkeznek egészségesen, még akkor sem, ha tudják, mi a jó nekik.

A családi örökségünk, a "csomag", amit hozunk, a szorongásaink ráadásul mind-mind hátráltatnak abban, hogy helyesen cselekedjünk egy kapcsolatban.

A házasság, kapcsolat olyan, akár egy villámhárító, amely elnyeli a feszültséget. Emiatt elmondható, hogy a legtöbb házasságban vannak problémák, és ez természetes. A kapcsolat fenntartásához azonban motivációra, jóakaratra lesz szükségünk.

Az sem árt, ha képesek vagyunk lépésről-lépésre megfigyelni önmagunkat, hibáztatás nélkül.

Mi vezetett a problémához? Hogyan reagáltunk rá? Mit érzünk ilyenkor?

Egy kapcsolatban nagyon fontos a gyakorlás is. A párválasztás után nem dőlhetünk hátra, kitartóan gyakorolnunk kell. Gyakorolhatjuk a játékosságot, a nagylelkűséget és a nyitottságot. Gyakorolhatjuk azt, hogy kiállunk magunk mellett úgy, hogy nem bántjuk a másikat, ezt nevezzük asszertivitásnak.

Ha változtatni szeretnénk, kicsiben kezdjük. Egy apró lépéssel, egy új szabállyal, érték kihangsúlyozásával, önmagunk megfigyelésével, vagy a gyakorlással például.

(Forrás: Psychology Today)

A figyelmetekbe ajánljuk