oroszlán a sziklák mellett

Koronavírus-fertőzésben pusztult el egy oroszlán

Többször is olvashattunk arról, hogy állatok is megfertőződtek a vírussal. Macskák, kutyák és gorillák is elkapták már a COVID-19-et, most pedig a legfrissebb, indiai jelentések szerint egy oroszlán bele is halt a betegségbe.


A betegségre tesztelt tizenegy oroszlán közül a nőstény oroszlán egyike volt annak a kilencnek, amelynek a COVID-19 tesztje pozitív lett. A Neela nevű egyed az indiai Valandur állatkertben hunyt el.

Az állatkert gondozói akkor vették észre, hogy valami nincs rendben az oroszlánoknál, amikor május utolsó hetében olyan tüneteket kezdtek produkálni, mint az étvágycsökkenés és a köhögés. Az állatkertben különféle vizsgálatokat végeztek el rajtuk, amelyek később megerősítették, hogy Neela és nyolc másik oroszlán megfertőződött a SARS-CoV-2 vírussal.

„Az intézet által benyújtott laboratóriumi vizsgálati eredmények szerint a tizenegy oroszlán közül kilencnek lettek pozitívak a mintái"

– olvasható a Valandur állatkert közleményében.

Az állatkertben dolgozók kivétel nélkül be vannak oltva, és védőfelszerelést viselnek, amikor az állatokkal foglalkoznak. Így azt, hogy melyik változattal fertőződtek meg és, hogy miképp egyelőre nem tudni.

Ehhez hasonló eset egyébként a New York-i Bronx állatkertben történt, amikor több tigrisnél is jelentették, hogy köhögést észleltek, bár ott szerencsére egyik állat sem pusztult el.

(IFLScience)

A figyelmetekbe ajánljuk