Lehet, hogy hamarosan nem lesz szükség operatőrökre?

A robotok az élet egyre több területén átveszik az emberek helyét, még azokban az iparágakban is, ahol normál esetben az emberi tehetségre és kreatívásra lenne szükség.


A legutóbb például az operatőrök fontosságát kérdőjelezték meg. Ugyanis a SISU Cinema Robotics nevű cég szerint egyre több filmkészítő fordul a mozgóképek rögzítésére szolgáló automatizált rendszerek felé. Szerintük leginkább praktikai okok miatt próbálják ki.

A SISU mozi robotja ugyanis nem csak a gyártási időt csökkenti, hanem lehetővé teszi a csapatok számára, hogy olyan szögekből is forgassanak, amelyek fizikailag lehetetlenek lennének.

A cég 2021-ben be is mutatta eddigi legnagyobb robotját, a C31-et. Így a SISU szerint a most már négyféle robottípussal felszerelt eszköz készen áll arra, hogy megfeleljen bármely stúdió, alkotó vagy marketingosztály igényeinek.

Az austini székhelyű vállalat már olyan márkákkal dolgozott együtt, mint a Dell, a LionStar Films, a Nike és még sokan mások, hogy bővítsék kreatív képességeiket.

(roboticsandautomationnews)

A figyelmetekbe ajánljuk