opel suv
Shutterstock

Kalandvágyók tökéletes választása: 3 SUV-modell városi és hosszú utakra (x)

A SUV-modellek évről évre egyre népszerűbbek a piacon. Nem véletlen: különleges formavilág, óriási belső tér, kényelem és strapabíróság – csak néhány jellemző a sok közül. A legjobb, ha egy sport- és szabadidőautót maximálisan ki tudunk használni, és ugyanúgy használható városi közlekedésre, mint hosszabb utakra. Nem utolsósorban, az életstílusunkhoz is passzol. Mutatunk három tippet.

Nem vagyunk könnyű helyzetben, ha a számunkra tökéletes SUV-ot keressük. Irigylésre méltó probléma, hogy Európában nagyjából 90 különböző SUV modellből választhatunk, ami egyben jól jelzi a vásárlói igényt is. Az autókat ezért is egyszerűbb alkategória szerint nézegetni, amelyekből most a kompakt, mindennapokra tökéletes SUV-okból válogattunk ki hármat.

GRANDLAND X

Opel

A figyelemre méltó SUV tényleg minden kalandra alkalmas: a csúcskategóriás technológiája és az izgalmas formatervezése kiemeli a SUV-ok mezőnyéből. Nem utolsó sorban a modellek kimagasló jellemzőit még plug-in hibrid technológiával is ötvözi – ezzel pedig hatékonyabb és környezetbarátabb autót is kapunk.

Az Opel Grandland X Hybrid4 pedig megfelelő távolságot képes megtenni kizárólag elektromos hajtással is, ami alkalmassá teszi a városi használatra is.

További részletek a modellekről itt és itt találhatóak.

CROSSLAND X

Opel

A kategóriájának legnagyobb rakterével rendelkező Opel Crossland X-el bőven lehet tervezni, ha utazásról van szó: 410 literes csomagterét 1255 literesre is bővíthetjük. Prémium formatervezésének köszönhetően a városi életstílushoz is tökéletesen illik karcsú és kompakt méretéből adódóan. A gazdaságos autózás is biztosított modern dízelmotorjának köszönhetően, minimalizálva a károsanyag-kibocsátást. A start/stop rendszer pedig segít még több üzemanyagot megtakarítani.

Részletek az autóról itt.

OPEL MOKKA

Opel

Az új Opel Mokka gondoskodik róla, hogy már csupán az autózás élménye is örömforrás legyen tulajdonosának: kivételesen könnyen kezelhető, és minden korábbinál modernebb és kompaktabb modellről van szó. Az Opel egy teljesen új német mérnöki filozófia mentén alkotta meg a szériát, amely ténylegesen a jövőt mutatja az autózás és a SUV-ok világában. Elektromos, benzines és dízel hajtás közül is választhatunk; abban pedig biztosak lehetünk, hogy az autó nem fog szégyenlősködni sem a városban, sem az országúton.

A legújabb Opel Mokka részletei itt elérhetőek.

Cikkünk megjelenését az Opel támogatta.

A figyelmetekbe ajánljuk