Online tartják meg a 22. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált

A fesztivált január 13. és 16. között, az Orkesztika Alapítvány Youtube-csatornáján és a SzólóDuó Facebook-oldalán közvetítik majd.


A szervezők által az MTI-hez elküldött közleményből kiderül, hogy az idei esemény január 13-án vendégelőadásokkal veszi kezdetét. Az idei fesztiválra is négy jelölőkörön keresztül kerülhettek be az előadások: száz jelöltből végül 26 produkció jutott tovább a versenyprogramba. Közülük a legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat, a fesztivál gálaestjét január 16-án tartják.

A szervezők a közönség szavazatait a SzólóDuó Facebook-oldalán várják január 14. és 15. között.

A fesztivál kísérőprogramjában, a 12. Ork_Kota_Platformban egyperces táncfilmeket nézhetnek meg az érdeklődők a fesztivál Facebook-oldalán. A Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika Alapítvány közös pályázatára beérkezett csaknem 100 filmből 25 alkotást választott ki a zsűri. Az egyperces táncfilmekre a közönség a facebookon adhatja le szavazatát. A zsűri- és a közönségdíj nyerteseit a SzólóDuó Gálaestjén hirdetik ki.

A SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál célja, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson a pályakezdő és tapasztalt alkotóknak, valamint, hogy legújabb alkotásaikat is megismertesse a nagyközönséggel.

A figyelmetekbe ajánljuk