Xiaomi
A Xiaomi az olcsó telefonjai mellé elkezdett olcsó robotkutyákat is gyártani. A szerkezet kísértetiesen hasonlít a Boston Dynamics Spot nevű kutyájára, annyi különbséggel, hogy előbbi lényegesen kedvezőbb áron lesz elérhető.

Míg Spot nagyjából 74,5 ezer dollárba, azaz 22 millió forintba kerül, addig a Xiaomi a CyberDog kutyájáért mindössze 1540 dollárt, körülbelül 470 ezer forintot kér.

A kínai gyártó szerint a CyberDog minden feladatra alkalmas lesz. Hallgat az utasításokra, felismeri az emberi arcokat és gazdáját is követni tudja – arról nem beszélve, hogy a robotkutya házőrzésre is alkalmas lesz. Az árkülönbség mellett az egyik legnagyobb eltérés amerikai társával szemben, hogy a CyberDog nyílt forráskódú lesz, így a gazdája (aki ért hozzá) szinte bármit beprogramozhat neki.

A szerkezet egy alkalmazás segítségével telefonról is irányítható lesz, de enélkül is működik: hívószavakat és utasításokat is megért.

Xiaomi

Az utolsó különbség a Spot és a CyberDog között a külső: míg Spot kedvesebb, sárgás színt és külsővel rendelkezik, addig a CyberDog egy kicsit mogorvább és ijesztőbb fekete dizájnt kapott.

A Xiaomi első körben csupán 1000 darabot dob ki a mérnökök, és a „robotkedvelők" között, de várhatóan itt még nem áll meg a történet.


A figyelmetekbe ajánljuk