A United Airlines közel kétszáz elektromos repülőtaxi megvásárlását tervezi, amelyekkel terveik szerint a repülőtérre szállíthatnák az utasokat.


Az amerikai légitársaság az első azon légitársaságok között, akik az elektromos repülőtaxik megvásárlása mellett döntöttek, ám mielőtt mindez elkezdődne, a légügyi hatóságoknak engedélyezniük kell az eszközöket. Csak az a ő jóváhagyásuk után kezdődhet a légitaxik beszerzése – írja a BBC.

A United egy másik amerikai légitársasággal a Mesa Airlinesszal együttműködve szeretné megvásárolni az Archer vállalat elektromos légitaxiját, hogy a későbbiekben azokkal szállítsa az utasokat a bedugult autópályákat és hatalmas forgalmat elkerülve a repterekre.

A kaliforniai székhelyű Archer szerint a taxik képesek lesznek 95 kilométert 240 km/h-ás sebességgel megtenni, így ezzel a felére csökkenthetik a repülőtérre tartó út alatti szén-dioxid-kibocsátást. Tudni illik, hogy a légitársaságok a világ legnagyobb szennyezői közé tartoznak, a United pedig pont ezzel indokolja döntését a légi járművek megvásárlását illetően. Ezzel is szeretnének hozzájárulni a mérgező anyagok kibocsátásának korlátozásához.

Friss

MTI/Balogh Zoltán

Szabó T. Anna: Porbeszéd

Az Alibi - hat hónapra egy félévente megjelenő antológia, melybe neves szerzők adott témában írt verseit, novelláit, gondolatait olvashatjuk. Cikksorozatunkban ezekből a szövegből válogatunk. Ebben a részben Szabó T. Anna egyik versét tolmácsoljuk.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több mint 50 éves rejtélyre derült fény a kaliforniai aszály miatt

A szárazság miatt egy repülőgépet találtak egy tó fenekén.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több ezer kilométert hánykolódott az óceánon egy most célba ért palackposta

És már válaszoltak is rá.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk