Gyakorlatilag egy játékplatformon vették kiegészítőnek, de többet fizettek érte, mintha valódit vettek volna.


Ahogy a járvány előre rúgott minket egy digitálisabb világ felé, egyre gyakrabban és gyakrabban történt meg az elképzelhetetlen. Például emberek vagyonokat fizetnek gifek kódjaiért, aztán jött az NFT. Most viszont egy ennél is durvább dolog történt, ugyanis egy Gucci táska online verziójáért többet fizettek, mint az eredetiért.

A Gucci Dionysus nevű modellje 3400 dollárba, vagyis nagyjából 975 ezer forintba kerül a piacon. Most a Roblox nevű játékplatformon valaki 4115 dollárt, vagyis több, mint 1 millió forintnyi összeget fizetett a táska digitális verziójáért. Ráadásul az NFT-vel ellentétben itt nem jár tulajdonjog a képmás mellé, csak a Roblox platformján belül lehet használni, például az avatárunk öltöztetésére.

Mindez ráadásul úgy jött össze, hogy egy órás online licit volt, az árverés ugyanis a Gucci és a Roblox hivatalos közreműködése volt. Szóval emberek hajlandóak már online kiegészítőért is vagyonokat kiadnak, amiket csak egy meghatározott online térben használhatnak.

(Forrás: Dazed)


Friss

Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A halász, akit lenyelt egy bálna, majd kiköpte

A halász, Michael Packard éppen búvárkodott, amikor a massachusettsi Provincetownnál 30-40 másodpercre a tengeri óriás szájába került.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Föld végét is jelentheti, ha megpróbálunk kapcsolatba lépni a földönkívüliekkel

Egy fizikus szerint egyetlen önjelölt ufóleső is befolyásolhatja a Föld sorsát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk