A város azzal érvelt, hogy Cave alkotása sokkal inkább egy felirat, mint egy műalkotás.


Érdekes döntés született a művészi szabadság kapcsán az Egyesült Államokban, ahol arra kötelezték a Jack Shainman Galériát, hogy távolítsanak el egy alkotást az iskolájuk falairól. Egy hatalmas Truth Be Told felirat szerepel rajta, ami azt jelenti nagyjából, hogy az igazságot ki kell mondani. A felirat Nick Cave alkotása, aki az amerikai tüntetések kapcsán készítette, abból a célból, hogy párbeszédet generáljon szabadon értelmezhetőségével. A helyi vezetés azzal érvelt, hogy csak egy feliratról van szó, ebből kifolyólag nem számít művészeti alkotásnak.

A Shainmannek joga van művészeti alkotásokat elhelyezni a tulajdonában levő épületeken, sima feliratot viszont engedély nélkül nem. A galéria december 5-ig fellebezhet, a döntést így kommentálták:

Az iskola a közösség kulturális gyarapodását szolgálja, és engedélye van rá, hogy művészeti alkotásokat helyezzen el az épületben és az épületen egyaránt. Még sosem cenzúráztak eddig semmit.

Nick Cave azt mondta, hogy a döntés is csak azt jelzi, hol tartunk most.

Művészeti alkotás. Az önkifejezés egy formája. Nem annyira bonyolult.

(Forrás: Dazed)

Friss

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy fellépés erejéig újból összeállt a Backstreet Boys és az 'N Sync fele

A Pride hónap alkalmából lépett fel a Backstreet Boys.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk