Nemzetközi Űrállomáson

Asztronauták a Nemzetközi Űrállomáson terjedő szagokra hívják fel Tom Cruise figyelmét

Victor Glover, a NASA egyik űrhajósa leült egy beszélgetésre Tom Cruise-zal hogy felkészítse őt arra, milyen is valójában a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tölteni az időt.

Victor Glover, aki 2020 novemberében részt vett a SpaceX Crew Dragon űrhajójának fedélzetén az ISS-re induló első operatív legénységi küldetésen, számos támpontot adott a Tom Cruise-nak, hogy mire számíthat odafönt. A színész még 2020-ban társult a SpaceX-szel, hogy leforgassák azt a filmet, amely hamarosan az egyik első, az űrben forgatott akciófilm lehet.

Amikor először érsz az űrállomásra, akkor legerősebben a szagokra figyelsz majd, mert valahogy telítődsz, de utána megszokod és érdekes lesz. Amikor bemész abba a modulba, ahol az emelő- és erőnléti edzőeszközök vannak, ott van a mosdó is. Tehát ez a legszagosabb modul. Annak tényleg olyan szaga van, mint egy öltözőnek.

– válaszolta Glover a Cruise-nak, miután az a Föld körül keringő űrlabor fedélzetén való élet élményéről kérdezte, majd hozzátette, hogy az űrállomásnak általánosságban a kórházhoz hasonlítható szaga van.

De arra is figyelmeztette a színészt, hogy az űrséta nem gyerekjáték, úgyhogy a színész jobb, ha felköti a nadrágját:

Egy olyan ruhát mozgatsz, amely a testeddel együtt akár ezer kilót is nyomhat, és nagyon ritkán használod a lábaidat. Olyan, mintha két maratont futnál le, de végig a kezeden.


(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk