cars parked on side of road near buildings during daytime

Ez a német város tökéletes választás karácsonyi úti célnak

Bent vagy kint, ha Münchenben jársz, soha nem felejted el, hogy karácsony van. A helyszínek és rendezvények puszta bősége teszi Münchent tökéletes karácsonyi úti céllá.


Látogass el a legvarázslatosabb karácsonyi vásárokba

A Marienplatz München főtere a város szívében, ahol a város legnagyobb és legrégebbi karácsonyi vásárának helyszíne található. A standokon a legszebb kézműves karácsonyi díszeket, fafaragásokat és szájjal fújt gömböket árulják, valamint több liter forralt bort, mézeskalács édességeket minden formában, bajor grillkolbászt, és forró savanyú káposztát.

A Wittelsbacher Platzon, az Odeonplatz közelében található karácsonyi vásár egy teljesen más élmény. Ha szereted a viking vagy középkori dolgokat, akkor ez az esemény neked való. Az árusok korhű jelmezeket viselnek, és olyan dolgokat árulnak, mint báránybőrök, arany ékszerek és kézzel készített ivókürtök. Az ételeket nyílt tűzön sütik, a helyszínen pedig zsonglőrök és fényes páncélba öltözött lovagok járkálnak.

Emellett ott van a Weihnachtsdorf in der Residenz, amit a fenséges királyi palota udvarán rendeztek be. A bódék faházak alakúak, az árusok gyönyörű helyi művészetet, rengeteg karácsonyi babát és angyalkát, valamint gyakran krumpliból készült harapnivalókat árulnak. A központi színpadon bábelőadásokat és zenés műsorokat tartanak.

Tovvábbá érdemes meglátogatni a Pink Christmas Marketet is. A müncheni LMBTQ-negyed szívében, a Stephansplatzon található eseményt a legjobb este meglátogatni, hogy a rengeteg rózsaszínű fényt és díszítést, valamint a zenét és a fellépéseket teljes pompájában élvezhessük.

Utazz a karácsonyi villamoson

A karácsonyi villamos nem csak egy szezonálisan feldíszített villamos, amely körbejárja a várost. Valójában ez egy vacsoraparti a karácsonyi hangulathoz illően feldíszített villamoskocsikban, ahol a hagyományos jelmezekbe öltözött személyzet zamatos vacsorát szolgál fel.

Próbáld ki a curlinget a Nymphenburger csatornánál

Amint a hőmérséklet fagypont alá süllyed, a jég szerelmesei Münchenben a Nymphenburg-csatorna felé veszik az irányt. A Nymphenburg Palais egy gyönyörű barokk palota, amely a Wittelsbach-dinasztia nyári rezidenciája volt. Egy csatorna veszi körül, amely meglehetősen sekély, így könnyen befagy. Táblák jelzik, hogy mikor lehet biztonságosan a jégre lépni.

Korcsolyázz a Münchner Eiszauberben

Ez Európa legnagyobb mozgatható jégcsarnoka. Mindegy, hogy profi vagy, vagy először korcsolyázol, rengeteg szórakozás vár rád, és az egészségedért is teszel vele valamit. A helyszínen korcsolyákat lehet bérelni. A használat blokkokra van osztva, így nincs zsúfoltság.

Élvezd a karácsonyi előadásokat a színházakban és az operában

A müncheni Bayerische Staatsoper az operák és klasszikus koncertek világhírű helyszíne. Bajorországban komolyan veszik az operát és a koncerteket, ezért öltözz ki! Tipikus karácsonyi balett a Diótörő. Ezt a karácsonyi időszakban több napon is előadják a Prinzregententheaterben.

Tölts el néhány órát az Alte Pinakothekban

Münchenben karácsonykor elég hideg tud lenni, ezért érdemes néhány órára elmenekülni a jeges szél elől. München egyik legjobb és legrangosabb múzeumában, az Alte Pinakothekban tölteni az időt kiváló erre. A múzeum a könnyen megközelíthető Theresienstrassén található. Valójában három múzeumról van szó, amelyek a középkortól a modern művészetig terjedő műalkotásokat állítanak ki.

Élvezd a bajor karácsonyi vacsorát

Két helyre mindenképpen el kell menned! Az első a fergeteges, híres Hofbrauhaus, Bajorország legrégebbi sörfőzdéjének székhelye. Nagy, és többnyire közös asztaloknál eszik az ember, zsúfolt és meglehetősen zajos, de az ételek és italok kiválóak. Időben foglalj asztalt!

Ha elegánsabb környezetet szeretnél, akkor az ötcsillagos Bayerischer Hof szállodában karácsonyi vacsorát adnak. Öt étterem és hat bár közül választhatsz. Ha a vacsora után színházi előadásra vágysz, elmehetsz a házon belüli Komoedie nevű körúti színházba, az estét pedig egy itallal zárhatod a Trader's Vicben. Mindezt egy fedél alatt.

Party a Wintertollwood Fesztiválon!

Az Oktoberfest legendás helyszínén, a Theresienwiese-en található Wintertollwood Festival egy másfajta karácsonyi élmény. A téma a tűz és a fény, amit többek között egy hatalmas tűzmadár-szobor és tűzfestés is tükröz. Három sátorban szigorúan fenntartható termékeket árusító standok kapnak helyet. Az idén újdonságnak számító varázslatos erdőben egy hatalmas karácsonyfa áll, színes gömbökkel és lufikkal díszítve. Vannak művészeti installációk, előadások, és a Boszorkányok üstjében élő zenekarokkal kezdődik a bulizás, amely éjjel 1 óráig tart nyitva.

Legjobb karácsonyi vásárlás

München egyik legnépszerűbb áruháza a Galeria Kaufhof, amely a Marienplatz és a Karlstor között található. Szinte mindent kínál. Maga a Marienplatz és a Theatinerstrasse az ékszerek, designer ruhák és művészeti tárgyak bevásárlóutcái. A legnagyobb könyvválasztékért a Hugendubelbe kell menni, amely a Stachuson vagy a Karlsplatzon található, a Hotel Bayerischer Hofdal szemben.

(A cikk eredetije a TravelAwaitsen jelent meg.)


A figyelmetekbe ajánljuk