szemrevalo filmfesztival

Budapesten és vidéken is több helyszínen (Pécsen, Debrecenben, Szegeden) rendezik meg a német nyelvű Sehenswert Filmfesztivált.


A SZEMREVALÓ Filmfesztivál előzetese

Budapesten 2020 október 1. és 8. között a Művész Moziban nézhetjük meg az osztrák, svájci és német alkotások, eredeti nyelven, magyar felirattal. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közösen rendezik a fesztivált.

A járványhelyzetre miatt online közönségtalálkozókat szerveznek. Október 5. és 8. között az érdeklődők, természetesen online a Távmoziban is megtekinthetik az alkotásokat, ami az egész ország területéről elérhető. Október 2. és 5. között Debrecenben, október 6. és 9. között Szegeden, október 14. és 17. között pedig Pécsett vetítik majd a filmeket. Jegyek elővételben már kaphatóak.

Burhan Qurbani, Berlin Alexanderplaz

Burhan Qurbani, Berlin Alexanderplaz

www.goethe.de

A Szemrevaló Filmfesztivál nyitófilmje Burhan Qurbani, Berlin Alexanderplaz filmje nagyon aktuális, menekültkérdéssel foglalkozó mozija, amiben a kilátástalanság, valamint a boldogságkeresés helyeződik fókuszba. Október 1-jén, 19 órakor vetítik a budapesti Művész Moziban a XXI. századba helyezett, sűrű atmoszférájú filmet, mely az idei Berlinale egyik versenyfilmje volt. Albrecht Schuch a filmbeli Reinhold megformálásáért és a Kontroll nélkülbeli alakításáért megosztva nyerte el a német Oscar-díjnak is nevezett Lola-díjat 2020 tavaszán. Qurbani filmeposza komor utazás „a lélek sötét éjszakájába". Október 2-án napközben a fesztivál Facebook-oldalán a filmbarátok megnézhetik a rendezővel folytatott beszélgetést – természetesen német nyelven, magyar felirattal.

A fesztivál honlapján részletes programot és leírásokat is olvashattok a filmekről.

A fesztivált Facebookon is követhetjük.

A figyelmetekbe ajánljuk