Három pap egy kereszttel.
Akár angyalok szállnak le a mennyből, akár földönkívüliek jönnek, a NASA tudni szeretné, hogy pontosan hogyan reagálnának a világvallások, ha bizonyítékot találnának az idegen életre. Ezért az ügynökség finanszírozott egy programot, hogy kiderítse ezt.

A NASA 2016-ban 24 teológust hívott össze a Princetonban működő egyéves programra, amely az „Az asztrobiológia társadalmi hatásai" címet viselte. A csoport feladata az volt, hogy foglalkozzon azzal, hogy pontosan hogyan reagálnának a vallások az idegen élet felfedezésére.

Ez akármilyen furcsán is hangzik, de egy nagyon fontos feladat, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy világszerte emberek milliárdjai tartják magukat valamilyen formában vallásosnak. Hogyan változtatná meg az idegen élet az Istenről alkotott képüket? Hogyan hatna ez olyan dolgokra, mint a bibliai teremtéstörténet? A vallásoknak meg kellene változtatniuk a tanításaikat?

Kiderült, hogy valójában nem sok minden változna.

A fő megállapítás az, hogy a különböző vallások hívei arról számolnak be, hogy nyugodtan el tudják fogadni azt az elképzelést, hogy léteznek idegenek

– mondta Dr. Andrew Davison tiszteletes, a Cambridge-i Egyetem anglikán papja és teológusa, aki részt vett a programban, a kezdeményezésről szóló új könyvében, amely az „Asztrobiológia és keresztény tanítás" címet viseli.

Davison hozzátette, hogy a nem vallásos közösség általában hajlamos „túlbecsülni azokat a kihívásokat, amelyekkel a vallásos emberek" szembesülnének, ha valaha is felfedeznénk az idegen élet bizonyítékát.

Egy rabbi, egy imám és egy másik anglikán pap szintén azt mondta a The Timesnak, hogy a keresztény, zsidó és iszlám tanítással nem lenne gond, ha idegen életet fedeznének fel.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk