Jókuti András gasztrobloggerként és Világevőként egy átlagos évben járja a világot, 2020-ban azonban sok túráját le kellett mondania, és ezáltal teljesen átértékelődött számára az utazás fogalma. Erről a változásról is mesélt nekünk a Hamu és Gyémánt magazin téli lapszámában megjelent interjúsorozatban, ahol arra kértünk öt közéleti szereplőt, pakolják ki képzeletbeli táskájukból az évüket meghatározó fontos tárgyakat.


Az utazás hiánya és újraértékelése

Hamu és Gyémánt

„Az útlevelem általában rendszeres használatban van, pár évente cserélnem is kell, mert betelik vagy szétszakad. Idén viszont március óta a fiókban pihen. Egyrészt nagyon bánom, mert sok fontos túrát kellett elhalasztanom, másrészt viszont egy kicsit értelmesebb értékrendhez tértem vissza, ahol a rövid utazások is felértékelődtek" – mondta el Jókuti András a Hamu és Gyémánt magazinnak adott interjúban.

Kihívásokról és sikerekről, a lét elviselhetetlen nehézségéről és könnyűségéről, a törékeny egyensúly megtalálásáról beszélgettünk öt ismert közéleti szereplővel az évzárás és az évkezdés apropójából. Babos Tímea, Jókuti András, Ott Anna, Szalóki Ági és Zacher Gábor a számukra legfontosabb tárgyakat helyezték el rendhagyó időkapszulánkban.

A mesélő tárgyakról készült fotókat és az interjúkat a Hamu és Gyémánt magazin aktuális lapszámában találod.

Jókuti András legfontosabb 2020-as tárgyai a Hamu és Gyémánt magazinban

Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt aktuális lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

Friss

Augusztusban jön Lorde új lemeze

Solar Power lesz a címe, akárcsak az új számának, ami nemrég jött ki.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk