Napindító gondolat – 12.23.

Szalóki Ági énekes számára a 2020-as év fontos része volt a mesélés. A tavaszi karantén során ugyanis minden nap felolvasott egy történetet Facebook-oldalán. Erről az időszakról is mesélt nekünk a Hamu és Gyémánt magazin téli lapszámában megjelent interjúsorozatban, ahol arra kértünk öt közéleti szereplőt, pakolják ki képzeletbeli táskájukból az évüket meghatározó fontos tárgyakat.


Miért érdemes meséket olvasni?

Szalóki Ági énekes, dalszerző két meséléshez köthető tárgyat is „elhelyezett" a Hamu és Gyémánt időkapszulájában. A tavaszi karantén alatt minden este mesélt a Facebook-oldalán, elmondása szerint a napjai kitüntetett pillanatai voltak ezek. A számára fontos tárgyak egyikeként a szélcsengőt választotta, hiszen egy ideig ezzel vezette be és zárta le a meseolvasást, a másik kiválasztott a János vitéz lett, hiszen a teljes művet elmesélte az esti alkalmak során.

Kihívásokról és sikerekről, a lét elviselhetetlen nehézségéről és könnyűségéről, a törékeny egyensúly megtalálásáról beszélgettünk öt ismert közéleti szereplővel az évzárás és az évkezdés apropójából. Babos Tímea, Jókuti András, Ott Anna, Szalóki Ági és Zacher Gábor a számukra legfontosabb tárgyakat helyezték el rendhagyó időkapszulánkban.

A mesélő tárgyakról készült fotókat és az interjúkat a Hamu és Gyémánt magazin aktuális lapszámában találod.

Szalóki Ági interjú a Hamu és Gyémánt magazin téli számában

Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt aktuális lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk