A True Believer: The Rise and Fall of Stan Lee című könyvből sok olyan dologra derül fény, amiről eddig még nem hallottunk.

Természetesen, mint minden alkotónak neki is akadtak problémás időszakok a karrierjében. Sokan túlságosan kapzsinak és mohónak vélték, így évtizedeken át azzal vádolták, hogy olyan ötleteket is sajátjának vélt, amik valójában közös munkák gyümölcsei voltak. Ennek ellenére ezek a pletykák sem tudtak csorbítani a hírnevén. Egészen mostanáig.

True Believer: The Rise and Fall of Stan Lee című könyv megkérdőjelezi a Marvel-legenda örökségének minden apró részletét.

Szó esik Stan Lee és öccse kapcsolatáról is, hiszen nem sokkal a képregényikon halála után Abraham Riesman, a könyv írója meglátogatta Lee egyetlen testvérét, Larry Liebert. Habár 60 évig rajzolt képregényeket Stan számára, Lieber soha nem érezte magát érzelmileg közel bátyjához. Hiszen a Marvel Comics egykori elnöke megtagadta zsidó gyökereit, melynek következtében testvérével is alig-alig tartotta a kapcsolatot.

A könyv egyik kulcsfontosságú része az is, amikor Stan Lee PR érzékéről esik szó. Magára terelte a reflektorfényt, így pedig –ahogy fentebb is említve volt– olyan munkákat tudott magáénak, amelyek sokszor alkotótársaktól is származtak, mint Jack Kirby-től, vagy John Romitatól.

A kötetben még olvashatunk komolyabb kudarcairól producerként és a becsődölt vállalkozásairól, ennek ellenére a legkomorabb rész az, amikor kiderül, hogy Lee rendkívül rossz emberismerő volt, így sokszor tévesen vette körül magát olyan emberekkel, akik pénzkereseti lehetőséget láttak benne. Ez pedig egészen a haláláig nem változott.

Az életrajzi alkotást február 16-án adták ki a New York-i Crown Publishingnél. A magyar megjelenésről egyelőre nincs pontos információ.


(LA Times)

Friss

Kiderült, mi okozza az északi fényt

Bár az északi fény a világ talán leglátványosabb természeti jelensége, kialakulásának okával eddig nem voltak teljesen tisztában a tudósok. Egy frissen közölt tanulmányban viszont úgy tűnik, sikerült leírni, hogy mitől alakulnak ki az északi égbolton megjelenő kék, zöld és lila hullámzások.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk