Természeti elemek és női arcok találkoznak Aniela Sobieski festményein.

A barokk festményeket és a kortárs divatot egyaránt megidéző festőnő, Aniela Sobieski munkáin a női arcok sminkje nem más, mint a természet maga. A csendéletek és ritka tájak kiemelik a női szemeket és ajkakat.

Az olajfestményeken szimbiotikus kapcsolat figyelhető meg az alany és a pazar kiegészítők között, egy százszorszép például be tud épülni az alak identitásába azáltal, hogy az arcának egy része.

A középkorban Giuseppe Arcimboldo mannierista festő volt híres arról, hogy különböző tárgyakból, gyümölcsökből, zöldségekből rak össze egy emberi arcot. Ám René Magritte huszadik századi festő szürrealista képein is felfedezhetünk olyan arcokat, melyeket egy virág, galamb, vagy éppen alma takar ki.

"Remélem, hogy ezek a kapcsolatok a természet és az emberi psziché azon tendenciáját mutatják meg, hogy tükröt tárnak egymás elé"

─ nyilatkozta Sobieski műveiről.

A festményekből októberi kezdéssel a Tory Folliard Galériában terveznek kiállítást nyitni. A művésznő további munkáit követhetjük Instagram-fiókján keresztül.

(Forrás: Colossal)


Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk