Nem lehet betelni a különböző természetfotókkal – most épp a víz alattiakkal.

1965 óta minden évben kihirdetik az Underwater Photographer of the Year (Az év víz alatti fotója) győztesét. Évtizedekkel ezelőtt még csak brit természetfotósok pályázhattak rá, ám időközben nemzetközivé vált a mezőny: 2021-ben már 68 ország több mint 4500 fotóssal vágott neki a fődíjért és a 12 különböző kategóriáért. a megmérettetésen.

Renee Capozzola

Februárban ki is hirdették a verseny eredményeit, aminek a fődíját az amerikai Renee Capozzola kapta. Érdekesség, hogy ő lett az első nő, aki nyerni tudott 1965 óta.

A győzelmet érő képet a a Francia Polinéziában található Moorea sziget közelében kattintotta naplementekor. A Sharks' Skylight nevű fotón cápák és sirályok láthatóak a hullámzó víz alatt és fölött. Capozzola képe fontos üzenettel is bír:

„A cápákat a kihalás veszélyezteti. Remélem, fotóm segít abban, hogy a jövőben tudatosan védik majd ezeket az állatokat az egész világon.„

– fogalmazott Facebook oldalán a győztes.

A pályázaton további remek képek is készültek, az UPY hivatalos oldalán a többi díjazott fotóját is érdemes megtekinteni


Friss

4 + 1 húszéves nyári sláger, amiket még ma is imádunk

Nyári slágerek, amik a csapból is folytak – valahogy így lehetne jellemezni 2001 legnagyobb diszkóhimnuszait, amiket – egyáltalán nem véletlenül – még ma is imádunk. De vajon mik voltak ezek a számok pontosan? Mire örültek meg az emberek a legnagyobb habpartik közepén? Mutatjuk!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Paul Rudd még egyszer utoljára megtréfálta Conant

Conan O'Brien late night comedy műsora hamarosan véget ér, a színész pedig nem hagyta ki az alkalmat egy utolsó poénra.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Toyota robotja szelfizés közben is képes letörölni az asztalt

A robotoknak nagy problémát okoznak a visszaverődő és áttetsző felületek, a Toyota megoldotta a problémát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk