Mintha a tűzhányó belsejében landolna.

Bámulatos fotót lőtt az indonéziai Gunarto Song: Indonézia legaktívabb vulkánja, a Merapi felett egy zöldeskék színű meteor húz el, ami teljesen úgy néz ki, mintha a tűzhányóban landolna.

Song a képet május 27-én készítette, amelyet az Instagramon osztott meg "egy meteor zuhant a Merapi-hegy csúcsába?" címmel. Nem meglepő módon, a kép mára már virálissá vált.

Ugyan a képen úgy tűnik, mintha egy gonosz hatalom bázisából lőnének ki lézersugarat, az IFLScience cikkéből kiderül, hogy csupán egy magnéziumban gazdag meteoritól lehet szó, ami miatt zöld árnyalatú lett az objektum.

A kép készítésének napján két meteorzápor is volt a térségben: az Eta Aquaridák május 27-én a hullásuk vége felé tartottak, míg az Arietidák éppen akkor érkeztek. Valószínűbb, hogy a lefotózott meteor az Eta Aquaridák része lehetett, mivel helyi idő szerint éjjel 11-kor készült a fotó, amikor az Arietidákat a legtöbb esetben csak nappal látni.


Friss

Videójáték lesz A galaxis őrzőiből

A játékot a Deus Ex mögött álló csapat fejlesztette.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Buffon visszatér oda, ahol kezdte

Következő klubja az a csapat lesz, ahol első profi mérkőzését játszotta, nem tervez továbbra se visszavonulni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Sándor Emese

Itt az ideje megbocsájtanod Skrillex bűneit: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk