A Miyazaki fémjelezte Ghibli Studió a Disney mintájára saját parkot nyit animációs remekjeiknek szentelve.


Megkapta az engedélyeket és elkezdték építeni Japánban a Ghibli Parkot, ami a legendás animációs cég filmjeinek lesz szentelve. A tervek szerint jövő ősszel nyit majd, kivéve két részt, a Mononoke Village-t és a Witch Valley-t viszont egy évvel később nyitják csak meg.

Előbbi A vadon hercegnőjének van szentelve, utóbbi pedig a Kiki – A boszorkányfutárnak, szóval akik ezekért a filmekért rajonganak legjobban, sajnos várniuk kell majd, hogy ezen részeket is látogathassák. 2023-ra viszont a tervek szerint az is elkészül majd.

a Ghibli Park l\u00e1tv\u00e1nyterve

a Ghibli Park látványterve

Ghibli

Egyébként kevésbé Disneyland-szerű lesz, mint inkább egy park, ahol különböző animációs klasszikusok világában találhatjuk magunkat. A cél az, hogy a filmek világát és építészetét minél jobban átadják. A most közreadott látványterv alapján pedig lesz majd óriási Totoro fa, meg utazhatunk majd macskabusszal is.

(Forrás: Dazed)


Friss

Gattuso 22 nap után felmondott a Fiorentinánál

Jó eséllyel az egyik legrövidebb edzői karrier egy csapatnál valaha.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Szingapúrban piacra dobták a laborban tenyésztett húst

A Good Meat márkanévvel ellátott tenyésztett hús megtalálható már az éttermi kínálatban.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
MTI/Balogh Zoltán

Szabó T. Anna: Porbeszéd

Az Alibi - hat hónapra egy félévente megjelenő antológia, melybe neves szerzők adott témában írt verseit, novelláit, gondolatait olvashatjuk. Cikksorozatunkban ezekből a szövegből válogatunk. Ebben a részben Szabó T. Anna egyik versét tolmácsoljuk.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk