Nem fogod tudni megnézni viszont, mivel sosem jött ki. Érdekes történet áll mögötte.


Mel Brooks briliáns komédiája, a Fényes nyergek máig hatalmas klasszikusnak számít. Éppen ezért fel is merülhet a kérdés akár, hogy miért nem készült még folytatás vagy remake vagy reboot belőle, amikor lassan már mindenből készült. Nos a válasz az, hogy készült is, meg nem is. Pontosabban létezik belőle 4 évad valahol egy stúdióépületben, jó eséllyel nyersanyag formában, de csak az első epizód került adásba.

De kezdjük az elején. Mivel Brooks számított rá, hogy a stúdió folytatás vagy sorozatot szeretne majd biztos a filmjéből, ha sikeres, ezért az ügyvédje kitalált egy olyan kitételt, hogy ha fél éven belül nem készült belőle, akkor már nem is készülhet. Tudta, hogy fél év alatt nem fognak tudni összehozni egy folytatást, attól pedig nem tartott, hogy sorozat lesz belőle, ahhoz túl vulgáris az alapanyag.

Éppen ezért meg is lepte a filmest, amikor pár évvel később megkeresték, hogy folytatást terveznek belőle. Elvégre ő nem látott semmilyen sorozatot vagy folytatást a premiert követő fél évben. Na de itt jön a csavar. A stúdió ügyvédjeinek feltűnt, hogy a szerződés szövege szerint készíteniük kell, nem pedig ki is adni bármit abban a félévben. Úgyhogy titokban elkezdtek forgatni egy Fényes nyergek sorozatot Louis Gossett Jr.-ral a főszerepben, amit 4 éven keresztül forgattak, azzal a szándékkal, hogy sose kerüljön tévékbe. Ugyanis csakis azért készült, hogy megtarthassák a jogokat.

A slusszpoén, hogy végül elálltak a folytatás ötletétől, úgyhogy teljesen a semmiért forgattak 4 évadon keresztül egy sorozatot azért, hogy senki ne lássa, pénzt és energiát áldozva rá. Az első epizód egyébként rákerült a film egyik különleges kiadásának lemezére is.


Friss

UFOkról készít dokusorozatot JJ Abrams

A négy epizódos miniszéria címe szimplán csak UFO lesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk