A Netflix Vezércsel című sorozata kilenc díjat hódított el a tegnap éjszaka megrendezett Creative Emmy -n, amellyel messze túlszárnyalta vetélytársait.

Scott Frank sorozata – amely egy árva sakktehetségről, Bethről (Anya Taylor-Joy) szól - a castingért, az operatőri munkáért, a jelmezekért, a vágásért, a sminkért, a zenéért, a produkciós tervezésért, a hangvágásért és a hangkeverésért kapta meg a rangos elismeréseket – írja a Bilboard.

A második helyen a Disney+ The Mandalorian című sorozata végzett, amely hét díjat kapott. Érdemes megjegyezni, hogy Jon Favreau produkciója - amelyet az Industrial Light & Magic StageCraft 2.0 hozott tető alá - a tavalyi díjátadón is pont ugyanennyi szobrocskát vihetett haza.

Az este nyertesei közé tartozik továbbá a Disney nemrég debütált sorozata, a WandaVision, amely a Bosszúállók filmsorozat Skarlát Boszorkányának utóéletét mutatja be és a Netflix Korona című szériája, amely a brit királyi család ködös történetébe enged betekintést. Mindkét produkció három díjat vihetett haza.

Voltak, akiknek azonban nagy csalódást okozott a magyar idő szerint tegnap éjszaka megtartott Emmy-gála. Sok kritikus szerint az Amazon Prime két sorozata, a The Underground Railroad és a Small Axe is több díjra lett volna hivatott, végül az előbbi egy kategóriában tudott győzedelmeskedni, míg az utóbbi üres kézzel távozott.

A figyelmetekbe ajánljuk