kéz kar óra homok idő

Az Európai Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérése szerint minden tizedik alkalmazott folyamatos munkahelyi nyomás alatt dolgozik Magyarországon. Az eredmények szerint hozzuk az uniós átlagot.


Bár a koronavírus-járvány alatt ésszerű, hogy sokan tapasztalhattak nyomást a munkában, az Eurostat felmérése még a pandémiás időszak előttre, pontosabban 2019-re vonatkozik.

A tavalyi adatok szerint tízből egy ember (10%) állandó munkahelyi nyomásnak volt kitéve Magyarországon. Üdítő tény, hogy ennél többen voltak hazánkban azok, akiknek még sosem kellett megbirkózniuk ilyesfajta stresszel (18%). Az Európai Unióban egyébként átlagosan az emberek 11 százaléka nap mint nap időhiánnyal küzd a munkahelyén, 22 százalékukat pedig még sosem érintette a probléma. Négyből egy alkalmazott volt olyan (25%), akit gyakran ért ilyen stresszhatás, míg háromból két munkavállaló csak néha (42%) vagy sosem (22%) találkozott ezzel a problémával.

Tízből egy embert nap mint nap nyomaszt az időhiány

Eurostat

A hivatal az EU összes országa kapcsán elvégezte a felmérést. A legnagyobb mértékben a máltai alkalmazottaknak kellett megküzdeniük mindennapos munkahelyi nyomással. Ott tízből két ember érintett a problémában, míg Szlovákiában volt a legkevésbé tapasztalható, hogy valaki nap mint nap ki volt téve ilyen stressznek. A munkahelyi nyomást sohasem tapasztalók legnagyobb aránya Spanyolországban volt, ott tízből négy embert még életében nem nyomasztott időhiány. A finneknél mindössze csak százból nyolc ember büszkélkedhetett azzal, hogy soha nem tapasztalt ilyesmit.

via Eurostat

A figyelmetekbe ajánljuk