​Safari Helicopter összeszerelhető helikopterkészlet
Safari Helicopter

Szeretsz barkácsolni? Dobj össze magadnak egy helikoptert!

A DIY-, vagyis a „csináld maga" csomagok a reneszánszukat élik – az időnkhöz és vállalkozó kedvünkhöz mérten készíthetünk maguknak madáretetőtől kezdve fülbevalón át makramé virágtartóig szinte bármit. Úgy tűnik, újabban már helikoptert is!


Utóbbihoz ráadásul nem is kell sok minden, csak egy garázs és körülbelül 400-500 munkaórányi felesleges energia – tudhatjuk meg a Silodrome beszámolójából, melyben a Safari 400-as típusú, „kit built"-jellegű helikoptert ismerhetjük meg.

Csináld magad!

A Safari 400-hoz valóban nincs szükségünk szinte semmire, hiszen a készlethez járnak az összeszereléshez szükséges eszközök is. A légi eszközt a tervezői egy Lycoming O-360 típusú motorral látták el, amely 180 lóerővel bír, így a helikopterünk maximális sebessége elérheti akár a 160 km/h-t is.

Helikopterünk üzemanyagtartályát összesen 2,5 órára elegendő hajtóanyaggal tudjuk megtölteni, mely körülbelül 3100 méteres magasságba tud minket felrepíteni. A Safari 400 üzemeltetési költsége közel 100 dollár óránként, mely átszámolva több mint 33 ezer forint minden hatvanadik percben.

A már feljebb is említett Lycoming O-360 típusú motor függőlegesen helyezkedik el helikopterünkben, mely az utastér mögött, a hajtómű segítségével a fő forgórészt és a hátsó forgórészt hajtja.

Gépen száll fölébe

A Safari 400 főváza egy rácsos szerkezetű, rétegelt acélcső, melyhez hozzákapcsolódik a biztonságos repüléshez szükséges összes fémlemez. A csomag tartozékai között találunk még két motort, sebességváltót, üléseket, és minden mást, ami a repüléshez szükséges.

A Safari 400 ára 142.800 dollár, amely hozzávetőleg 47 millió forint.

A figyelmetekbe ajánljuk