Morgan Freeman

8+1 érdekesség a születésnapos Morgan Freemanről

Mnden6ó, A remény rabjai, Hetedik, Bakancslista, és még sorolhatnánk a filmeket, amelyek a színészóriás, Morgan Freeman nevéhez fűződnek. Karrierje során megannyi fantasztikus alakítással örvendeztetett meg minket, és amennyiszer már eljátszotta, sokan már az ő hangján képzelik el még Istent is. Freeman a mai napon töltötte be 84. életévét, ennek örömére pedig összeszedtünk néhány érdekességet az életével és néhány filmjével kapcsolatban.

1.

Kora ellenére még mindig tanul új dolgokat. Például megszerezte a magánrepülőkre szóló jogosítványt. Ezt a tudását szívesen is gyakorolja három kisgépével. Az ég mellett a vizet is meghódítja: imád vitorlázni, évente egyszer ki is hajózik saját hajójával a Karib-tengerre.

2.

Szereti többször is felvenni ugyanazokat a szerepeit! A nagyvásznon mindkét Szemfényvesztők-filmben fontos szerepet töltött be, többször bújt bele Isten szerepébe, valamint három különböző Batman-filmben is feltűnt Lucius Foxként.

3.

Ötven hektáros telkét méhek tartására szentelte, hogy ezzel is megakadályozza a faj kihalását.

4.

Egyik leghíresebb filmjében, a Bakancslistában egy kiöregedett szerelőt játszott, az érdekesség pedig az, hogy maga Freeman is dolgozott a szakmában az Amerikai Légierő egyik bázisán.

5.

A Bakancslista leforgatása után a színész bevallotta, hogy saját listáján szerepelt egy olyan pont, miszerint szeretne egyszer együtt dolgozni Jack Nicholsonnal. (PIPA)

6.

A remény rabjai című filmben Red karakterét személyesíti meg. A film elején, amikor a két főszereplő találkozik, Freeman, szerepe szerint, egy baseball-labdával játszik. A jelenet kilenc órás forgatása alatt a színészlegenda zokszó nélkül pattogtatta a labdát, viszont másnapra be kellett kötözni a kezét emiatt.

7.

Red szerepében végig Morgan Freemant láthatjuk, de van egy jelenet, amiben közeli képet láthatunk a fogoly bűnügyi aktájáról. Az akkor 57 éves színész arca helyett egy fiatalabb képet kellett odarakni a hitelesség érdekében, így a fotón a színész Alfonso nevű unokája látható.

8.

Saját bevallása szerint öt film határozta meg a karrierjét, ezek pedig: Millió dolláros bébi, Minden6ó, Miss Daisy sofőrje, Kőkemény diri, valamint A remény rabjai.

+1

Morgan Freeman hatalmas szerelmese a golfnak, és büszkén állíthatja, hogy ő tartja a rekordot a legendás 19-es lyuknál a világ legextrémebb golfpályáján, a dél-afrikai Legend Golf and Safari Resortnál, amelynek az elütő pontjához csak helikopterrel lehet eljutni.

Szerző: Prokaj Tamás

A figyelmetekbe ajánljuk