Mielőtt nagy találgatásba kezdenénk, ne gondoljuk, hogy valami forradalmi megoldásra bukkantak a kutatók.Van egy ruhadarab, mely valószínűleg minden iskolás ruhatárában megfordul már az évnyitó kezdete óta: a fehér ing. A tudomány szerint ez a ruha egyenesen felvillanyozza a gyerekeket. A Kaliforniai Állami Egyetem tudósai arra jutottak, hogy jobban teljesítenek azok a gyerekek, akik fehér inget viselnek, ellenben más darabokkal.

l\u00e1ny tanul

pexels.com/Julia M Cameron

A mágikus képesség abban rejlik, hogy a viselésétől Emma Kenny szerint kreatívabbak, sikeresebbek lesznek a nebulók és ráadásul javítja az elvont fogalmak értelmezését is. Nem mellesleg segíti a kreativitást, a perspektívák közötti váltást, így sikeresebbek lehetnek a tanulmányaikban vagy a karrierjükben a fehér inget viselők. A pszichológus szerint ez azért is van, mert akaratlanul is asszociálunk a fehér laborköpenyre, vagy orvosi köpenyre, amitől azonnal okosabbnak érezzük magunkat, írja cikkében a marieclair.hu.

Friss

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk