Pizsamában is beülhetünk a meetingekre egy új program segítségével
Youtube/NVIDIA

Pizsamában is beülhetünk a meetingekre egy új program segítségével

Aki már nagyon unja az elegáns meetingeket, annak találó megoldással rukkolt elő az Nvidia.

A pandémia alatt soha nem látott mértékben pörgött fel az online videókonferenciák száma. Szinte mindenki meetingel, ami sokszor kényelmetlen is tud lenni, ha egy nem túl fontos megbeszélésről van szó, és szívesen hallgatnánk végig az ágyból.

Nem is meglepő, hogy egy friss kutatás kimutatta, hogy az otthonról dolgozó és videóhívásokkal kapcsolatot tartó alkalmazottak kimerültebbek, mint azok, akik irodában vagy más munkahelyen látják el a feladataikat. A Zoom-fáradtságról mi is beszámoltunk részletesen.

A legtöbb vállalat pedig a piaci rést megérezve különböző programokat fejlesztenek. Ilyen például a Zoom Escaper is, amely mondvacsinált indokkal segít lelépni a meetingekről.

Az Nvidia is megérezte a lehetőséget, és bemutatta a legújabb programját, amely a mesterséges intelligenciával segítségével egy egyszerű fotó feltöltésével olyan virtuális avatárt varázsol belőlünk, amely mellett nyugodtan feküdhetünk az ágyban is egy szál pizsamában.

Ráadásul az Nvidia elmondása szerint a technika akár tízszeresére is csökkentheti a videokonferenciákhoz szükséges sávszélességet.

A Vid2Vid Cameo nevű program a deep fake-hez hasonlóan a deep learning, vagyis mélytanulás segítségével alkotja meg a profilokat a szimpla 2D-s képek alapján, hogy aztán a mozgásunkat lekövetve megjelenjen az avatárunk a virtuális térben. Mindezt 180 000 beszélő minta alapján.

A demó változat már ingyenesen elérhető az Nvidia honlapjáról, de az az Nvidia Maxine SKD és Nvidia Video Code SKD rendszerére is hamarosan megérkezik.

(Funtitech)


A figyelmetekbe ajánljuk