Matt Damon Jack Nicholson
IMDB

Matt Damon felfedte Jack Nicholson brutális átiratát A tégla című film egyik jelenetéhez

Matt Damon megosztott néhányat azokból a felkavaró átírási javaslatokból, amelyeket Jack Nicholson tett Martin Scorsese A tégla című filmjéhez.


A 2006-os bűnügyi thriller hatalmas sikert aratott Scorsese számára, hatalmas elismerést és 4 Oscar-díjat hozott - köztük Scorsese első Oscar-díját a legjobb rendezésért. A Leonardo DiCaprio, Mark Wahlberg, Jack Nicholson, Ray Winstone, Martin Sheen és természetesen Damon által fémjelzett, nehézsúlyú szereplőgárdával A tégla minden idők egyik legelismertebb bűnügyi filmje maradt.

A film egyszerre összetett és rendkívül magával ragadó, klasszikus Scorsese-mű, amely egyben azt is mutatja, hogy a legendás rendező a magas színvonalú filmkészítés új korszakába lépett.

Mivel a lenyűgöző szereposztás csak az egyik fő oka annak, hogy A tégla olyan jól teljesített, kétségtelenül rengeteg olyan kulisszák mögötti történet van, amelyet a rajongók szívesen meghallgatnának. Tizenöt év telt el a film bemutatása óta, és szerencsére legalább egy ilyen történetet most Damon is megosztott, Marc Maron komikus WTF podcastjének jóvoltából. Damon leírta, hogy Jack Nicholson úgy érzi, hogy kiterjedt színészi sikere abból a meggyőződésből fakad, hogy „ő egy k*baszott jó író".

Miután kiértékelt egy jelenetet, amelyben Nicholson karaktere egy tengerparti kivégzést hajt végre, a színészlegenda megkereste Damont, hogy felfedje a meglehetősen felkavaró átírásait.

Nicholsonnak viszont az volt az ötlete, hogy ne érjen véget az egész csupán azzal, hogy fejbe lövi a nőt a parton, van egy viccesnek szánt beszólása, amelyet partnere azzal nyugtáz, hogy Franknek szakemberhez kéne fordulnia. Az ő verziója szerint a Ray Winstone által alakított társa a baltát nem véletlenül fogja a kezében, hiszen fel szeretné darabolni a nőt. De ez még mindig nem a legrosszabb!

Várjunk csak, szerintem megd*gom még utoljára"

– mondja Jack Nicholson változatában a saját karaktere, ám ő és Winstone figurája szerencsére rákontráz erre: Áááá!" – ezzel oldva a hangulatot, hogy csak viccelt, mire utóbbi azt reagálja a már a végleges változatban is látható jelenet végén, hogy: Francis, te beteg vagy!"

Bármennyire is aggasztónak és polgárpukkasztónak tűnnek Nicholson javaslatai, Scorsese végül legalább egy kis részét beépítette, de természetesen nem teljesen egészében.

(Screenrant)

A figyelmetekbe ajánljuk