Nemrégiben új színfolttal gazdagodott a magyar borászatok száma: a magát „négykezes" borászatként aposztrofáló Hoop Wines a Mátrában készíti borait. A kétszemélyes projekt alapítója Kerekes Zoltán, aki tízévnyi borászkodás után 2019-ben látta elérkezettnek az időt, hogy szenvedélyét hivatássá is tegye.
Letisztult elegancia
A Soós István Borászati Szakközépiskolában megismert egykori csoporttárs, Németi Zoltán csatlakozásával ebben az évben alapította meg borászatát Gyöngyöspatán. A portfólió fő fókuszában a mátrai érdekeltség ürügyén a kékfrankos, valamint egy véletlennek köszönhetően a pét-nat áll. Utóbbi egy félszáraz állapotban megrekedt, félretett rozéval kezdődött, amely melegebb helyiségbe kerülve gyöngyöző borrá erjedt a palackban – a borász legnagyobb örömére. Azóta minden évben készül egy kis mennyiség, de kereskedelmi forgalomba elsőként a 2019-es évjárat került. Mindjárt három változatban: jelenleg egy kékfrankos és egy pinot noir érhető el a szortimentben, de hamarosan érkezik a harmadik testvér, amelynek alapja syrah lesz majd.
A borok a pincészettől, illetve a Borfalu és A Bor elnevezésű borkereskedéseknél érhetőek el a fogyasztók számára.