Nemrégiben új színfolttal gazdagodott a magyar borászatok száma: a magát „négykezes" borászatként aposztrofáló Hoop Wines a Mátrában készíti borait. A kétszemélyes projekt alapítója Kerekes Zoltán, aki tízévnyi borászkodás után 2019-ben látta elérkezettnek az időt, hogy szenvedélyét hivatássá is tegye.


Letisztult elegancia

A Soós István Borászati Szakközépiskolában megismert egykori csoporttárs, Németi Zoltán csatlakozásával ebben az évben alapította meg borászatát Gyöngyöspatán. A portfólió fő fókuszában a mátrai érdekeltség ürügyén a kékfrankos, valamint egy véletlennek köszönhetően a pét-nat áll. Utóbbi egy félszáraz állapotban megrekedt, félretett rozéval kezdődött, amely melegebb helyiségbe kerülve gyöngyöző borrá erjedt a palackban – a borász legnagyobb örömére. Azóta minden évben készül egy kis mennyiség, de kereskedelmi forgalomba elsőként a 2019-es évjárat került. Mindjárt három változatban: jelenleg egy kékfrankos és egy pinot noir érhető el a szortimentben, de hamarosan érkezik a harmadik testvér, amelynek alapja syrah lesz majd.

A borok a pincészettől, illetve a Borfalu és A Bor elnevezésű borkereskedéseknél érhetőek el a fogyasztók számára.

Kiváló bor


Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk