Nemrégiben új színfolttal gazdagodott a magyar borászatok száma: a magát „négykezes" borászatként aposztrofáló Hoop Wines a Mátrában készíti borait. A kétszemélyes projekt alapítója Kerekes Zoltán, aki tízévnyi borászkodás után 2019-ben látta elérkezettnek az időt, hogy szenvedélyét hivatássá is tegye.


Letisztult elegancia

A Soós István Borászati Szakközépiskolában megismert egykori csoporttárs, Németi Zoltán csatlakozásával ebben az évben alapította meg borászatát Gyöngyöspatán. A portfólió fő fókuszában a mátrai érdekeltség ürügyén a kékfrankos, valamint egy véletlennek köszönhetően a pét-nat áll. Utóbbi egy félszáraz állapotban megrekedt, félretett rozéval kezdődött, amely melegebb helyiségbe kerülve gyöngyöző borrá erjedt a palackban – a borász legnagyobb örömére. Azóta minden évben készül egy kis mennyiség, de kereskedelmi forgalomba elsőként a 2019-es évjárat került. Mindjárt három változatban: jelenleg egy kékfrankos és egy pinot noir érhető el a szortimentben, de hamarosan érkezik a harmadik testvér, amelynek alapja syrah lesz majd.

A borok a pincészettől, illetve a Borfalu és A Bor elnevezésű borkereskedéseknél érhetőek el a fogyasztók számára.

Kiváló bor


Friss

Ezek voltak a legröhejesebb kísérletek az elmúlt évben

Idén is átadták az Ignobel-díjat, a Nobel-díj inverzét, a tudományos világ legnevetségesebb kísérleteiért. Behéliumozott aligátorét is nyertek egyet.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk