Örökkévalók

Örökkévalók

A Marvel nem hajlandó cenzúrázni a melegcsókot az Örökkévalókban

Több országban emiatt betiltják a filmet, miután a cég nem volt hajlandó kivágni a kérdéses jelenetet.


November 11-én került volna mozikba Szaud-Arábiában, Kuwaitban és Katarban a Marvel legújabb szuperhősfilmje, az Örökkévalók, de most sorra kerülnek le az ország mozijaiból a hamarosan feliratok róla. Eltűntek továbbá a mozik weboldalairól is. Az oka pedig egy jelenet a filmből, amiben egy férfi csókolózik a férjével. A kérdéses országokban ugyanis be van tiltva a homoszexualitás.

A kérdéses államok az Egyesült Arab Emírségekkel együtt kérte a stúdiót, hogy vágják ki a kérdéses jelenetet a filmből, a Disney viszont úgy döntött, nem fog meghajolni ezen országok akaratának. Vagy bemutatják úgy a filmet, ahogy küldik, vagy nem, de semmiképpen sem fognak semmit kivágni belőle. Emiatt most kvázi be van tiltva a film ezekben az országokban, kivéve az Egyesült Arab Emírségeket. Ott ugyanis egyelőre továbbra is hírdetik a filmet.

Korábban a Disney Oroszország kérésére kivágta a Végjáték azon jelenetét, amiben egy férfi éppen a férjét gyászolja, mivel a párbeszédből kiderül, hogy meleg. Ilyenre pedig volt korábban is számtalan példa. Ugyanakkor az Előre című animációs film esetén már megtagadta, hogy kivágjon egy jelenetet, amiben egy párbeszéd egy leszbikus kapcsolatot említett. Erre reakcióként Szaud-Arábiában, Kuwaitban, Ománban és Katarban be is lett tiltva. Úgy tűnik, azzal tesztlte a cég a vizet és a továbbiakban nem fogja megcsonkítani filmjeit kérésre.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk