Marilyn Manson és Evan Rachel Wood

Ráadásul nem kell rá sokat várni, hogy elérhetővé váljon nálunk is az HBO-nak köszönhetően.


Phoenix Rising címmel egy dokumentumfilm készült a többek közt a Westworldből is ismert Evan Rachel Woodról, a Marilyn Manson által elszenvedett fizikai és mentális bántalmazással a fókuszában. A film a Sundance fesztiválon fog majd debütálni, de sokat nekünk, magyaroknak sem kell rá várni, ugyanis két részben még idén bemutatják az HBO-n is.

Wood körülbelül 2006 és 2010 között járt Mansonnal. Ezt követően nevek említése nélkül a családon belüli erőszak áldozatainak hangos szószólója lett. Saját történetét felhasználva segített keresztülvinni a családon belüli erőszakot megcélzó Phoenix-törvényt 2019-ben Kaliforniában. 2021. február 1-jén aztán aegy közösségi médiában közzétett bejegyzésben felfedte, hogy Manson volt a bántalmazója, aki tinédzserként csavarta még az ujja köré, majd éveken át durván bántalmazta.

A téma Amy Berg rendezőnél kifejezetten jó kezekben van, korábban ugyanis csinált már dokumentumfilmet arról, hogyan tusolja el a katolikus egyház papjainak szexuális bűncselekményeit (Deliver us From Evil), továbbá arról is, hogyan használnak ki Hollywoodban tinédzsereket szexuálisan (An Open Secret). De neki köszönhetjük a Janis: A Janis Joplin-sztorit is.

(Forrás. Consequence)


A figyelmetekbe ajánljuk