A Lucasfilm munkát ajánlott annak youtubernek, aki kicsinosította Luke Skywalker arcát

A Lucasfilm munkát ajánlott annak youtubernek, aki kicsinosította Luke Skywalker arcát

A Shamook néven futó youtubernek nem tetszett a Mandalorian című sorozat második évadjában megjelenő digitálisan megfiatalított Mark Hamill arca, ezért úgy döntött feldobja a képi világot.


Shamook decemberben töltött fel a saját csatornájára egy videót, amelyben a sikersorozat egyik legizgalmasabb jelenetéhez nyúlt hozzá. A youtuber a deepfake-technológiát hívta segítségül, amelynek hála Hamill arca sokkal élethűbb lett, mint az eredeti verzióban és ez a Star Wars filmeket is gyártó Lucasfilm egyik alvállalatának, az Industrial Light & Magicnek is feltűnt.

A már említett videó hatalmas siker lett, eddig több mint 2 millióan látták, az óriáscég pedig nem habozott, úgy döntöttek, hogy szerződést kínálnak a videósnak.

Ez a hír először egy szellemes pletykának tűnhet, azonban a Indiwire kérdésére a Lucasfilm megerősítette, hogy valóban felvették Shamookot. A cég közleménye szerint az Industrial Light & Magic a folyamatos vizuális és technológia fejlődés érdekében sok éve foglalkozik mesterséges intelligenciával és gépi tanulással, ennek okán pedig megállás nélkül keresik a tehetséges szakembereket.

Maga a videós is megemlítette új munkahelyét egy kommentben, mivel erre hivatkozva kérte követői türelmét, hiszen egy ideig a sok Lucasfilmes elfoglaltsága miatt nem tudott új videókat készíteni. A youtuber azonban nemrég jelezte, hogy mostanra sikerült felvennie a Star Wars univerzum ritmusát és hamarosan újabb tartalmakkal fog jelentkezni.

A figyelmetekbe ajánljuk